Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Esernyős Advent – ünnepekre hangolva

2016. december 16., 08:07

Gazdag adventi programkínálattal várja a Fő térre látogatókat az Esernyős közösségi tér valamennyi egysége.

foter-esernyos-hdr-01Karácsonyi készülődés
Az Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont adventi programjai, melyek az újonnan nyílt Szindbád Rendezvénytérben kaptak helyet, elsősorban a gyerekeknek kínálnak izgalmakat. Az első két adventi hétvégén kézműves foglalkozások, játszószőnyeg, ünnepi dallamok és egy kis meghittség-melegség várta a családokat. December 10-én és 11-én a rendezvénytérben felállított Utazó Planetárium hívta kalandra a kicsiket és a nagyokat. Az érdeklődők 45 perces vetítések keretében ismerhették meg az Univerzum csodáit. Az utolsó adventi hétvégén, december 17-én és 18-án 13.00 és 18.00 között mesefilm klub fogadja a gyerekeket, ahol olyan klasszikusokat vetítenek, mint a Vili a veréb, az Égigérő fű, a Ludas Matyi vagy a Keménykalap és krumpliorr.

Óbuda Shop és Design Fal
Karácsonyi ajándékokat nemcsak a Fő téri vásárban, hanem az Esernyősben is találhatunk, hiszen az Óbuda Shop megújult adventi kínálatában olyan egyedi, kerületi nevezetességek által megihletett ajándéktárgyak kaptak helyet, mint például az Óbudai Gázgyár alakú mézeskalács, a Fő téri hangulatképpel díszített mécses tartó, vagy az Esernyős világos pörkölésű saját kávé blendje, mely most Esernyős „Keep Cup”-pal együtt is kapható.

Az Esernyős kiállításai mellett helyet kíván adni különféle dizájner munkáknak is. Ennek nem is lehetne alkalmasabb színteret találni, mint a nemrég megnyílt Szindbád Rendezvénytér és Közösségi iroda fogadótere, ami egy korszerű belsőépítészeti megoldásokkal kialakított reprezentatív tér, egy egész falat beterítő polcrendszerrel. Ez az úgynevezett „design fal” egyfajta galériaként fog működni, ahol az egyes polcegységek, mint önálló kiállító terek funkcionálnak majd, ahol időről-időre újabb és újabb művészek alkotásai lesznek elhelyezve. Elsőként a Paloma művészudvarból érkező tervezőkből álló csapat kapott helyet, akik az egész adventi időszak alatt, péntektől vasárnapig személyesen is itt lesznek. A kiállított tárgyak természetesen megvásárolhatóak, akár karácsonyi ajándékként is. A Design Fal megtekinthető a Szindbád nyitvatartási idejében, hétfőtől péntekig 10.00-18.00. Személyes találkozás a tervezőkkel és közvetlen vásárlási lehetőség: november 26 és december 18 között szombat és vasárnap 10:00 – 22:00.

gazlampa-jegpalya-hdrAdventi adomány gyűjtés
Az óbudai Fő tér közepén, a jégpályától karnyújtásnyira működő, téliesített Gázlámpa Kioszkban az adventi vásár alatt elsősorban forralt borral, forró csokival, forró organikus szőlőlével és pálinkával fűthetjük fel a kedélyeket. Az Advent Óbudán adománygyűjtő célkitűzéséhez csatlakozva a Gázlámpa Kioszkban és a hétvégi estéken a Szindbád előtt kihelyezett forralt bor árusító ponton is minden deciliter forralt bor árából 70Ft a Flóra Alapítvány részére kerül felajánlásra.