Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Eszközök az anyatejes táplálás segítéséért

2018. szeptember 27., 14:42

A Gyermekeinkért ’91 Alapítvány támogatásával 250 ezer forint értékű, az anyatejes táplálást segítő eszközt adtak át a Gyenes utcai Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálatának.

Ezzel az adománnyal az intézmény 2018 októberétől egy új szolgáltatást szeretne elindítani, Anyatejes táplálást támogató szolgáltatás elnevezéssel.

Az alapítvány által adományozott eszközöket (elektromos mellszívó készülék; „szoptanit” készülék) az októberben induló szolgáltatás keretében tudják majd használni. Ezek szakszerű alkalmazásáról laktációs tanácsadó képesítéssel is rendelkező védőnő munkatársak segítik majd a hozzájuk forduló édesanyákat. A szolgáltatás októbertől a Gyenes utcai Védőnői Központban, novembertől pedig a Csobánka téri Védőnői Tanácsadó most felújított helyiségében is elérhető lesz a lakosság számára.

A Gyermekeinkért ’91 Alapítvány a 2014. évtől minden évben támogatja az intézményt, az általuk adományozott légzésfigyelőkkel tudják a készülékek bérlését a kerületben élő koraszülött babáknak valamint orvosi és szociális indok alapján újszülötteknek 6 hónapra térítésmentesen kölcsönözni, mely szolgáltatásukra jelenleg is nagy igény mutatkozik.