Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Ételosztás a kerületi családsegítő regisztrált ellátottainak

2016. május 19., 16:28

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ által meghívott családok részére szerveznek ételosztást idén is gyermeknap alkalmából a Krisna-hívők. A játszóházba mindenkit várnak.

Az Ételt az Életért Program hagyományos, hétköznapi ételosztásai mellett idén már második alkalommal rendez ünnepnaphoz kapcsolódó élelmiszercsomag-osztást. A gyermeknapi ételosztást a hagyományokhoz hűen Óbudán, a III. kerületben tartják meg, ahol a kerületi családsegítő szolgálat által regisztrált 800 rászoruló részére készülnek egy rendkívül gazdag tartós élelmiszercsomaggal és friss meleg ebéddel. Harmincféle összetevőből – gyümölcsökből, zöldségekből, tartós alapanyagokból és többféle édességből (mogyorókrémes Stühmer és egészséges nyírfacukros nyalóka) – áll a Krisna-hívők szeretetcsomagja, mely általában egy olyan óriási zacskót is megtölt, hogy sokaknak segítség kell, hogy haza tudják vinni. Bár egy átlagos családnak egy ilyen csomag egy hétvégi nagybevásárlásnak felel meg, a rászorulók gyakran takarékoskodnak a kapott élelmiszerekkel és több héten, vagy akár 1 hónapon át is főznek belőle. Emellett friss meleg ebéddel, kenyérrel, limonádéval és édességgel is megvendégelik a családokat.

Az ételosztás idén május 28-án, 11 órától vehető igénybe a Flórián teret szegélyező ún. „Faluház” előtti parkolóban. A programon ezúttal is részt vesz Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat polgármestere, aki szokás szerint maga szolgálja ki meleg főétellel a résztvevőket. A rendezvényhez játék- és édességosztással az Összefogás Óbudáért Egyesület is csatlakozik. Az ételosztás alkalmat ad arra, hogy mind az önkormányzat, mind a családsegítő szolgálat munkatársai, mind a Krisna-hívők lelkészei és szociális gondozói lelki támaszt nyújthassanak a sorban állóknak.

Játszóház mindenkinek!

A gyermeknap nem lehet teljes finomságok és gyermekprogramok nélkül. A Krisna-hívők Ételt az Életért Programja évről évre egyre több színes programmal, foglalkozással várja a kerületi lakosok gyermekeit, a nagycsaládokat, nagyszülőket unokáikkal egy közös játékra. A gyermeknap játékai, foglalkozásai tehát nem csak a kerület rászoruló családjai, hanem mindenki számára – lakóhelytől és szociális helyzettől függetlenül – egyaránt elérhetőek, ingyenesek! A gyermekeket édességekkel, tűzoltó autózással, ugrálóvárral, a környezetvédelem megismertetése és népszerűsítése végett öko-játszóházzal, nemezeléssel és más kézműves foglalkozásokkal, bűvésszel, arcfestővel, valamint a NOÉ Állatotthon állatsimogatójával várják a rendezvényre 11-től 14 óráig. (A parkoló jobb oldalán és a füves területen az ételosztás mögött).