Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Ez így elfogadhatatlan!

2018. május 8., 14:24

Bús Balázs polgármester haladéktalan intézkedést kért a parkfenntartási szerződések felülvizsgálatára és a kerület teljes, önkormányzatunk által kezelt területén elburjánzott növényzet kaszálására.

Az elmúlt időszakban számtalan panasz érkezett az önkormányzathoz a kerületi zöldterületek elhanyagoltságával és a fűnyírás elmaradásával kapcsolatban.

A panaszok teljesen jogosak, a zöldterületek gondozásával kapcsolatos ez évi problémákat az önkormányzat vezetése is tapasztalta.

 

Mindezek alapján Bús Balázs polgármester kezdeményezte az önkormányzat által kötött parkfenntartási szerződések felülvizsgálatát és utasította a kerületi városüzemeltetési feladatok megbízásával ellátott Óbudai Vagyonkezelő Zrt-t, hogy vizsgálja meg, a zöldterületek gondozásában idén általánosan tapasztalható problémák okait, amelyek a korábbi években nem voltak jellemzők a kerületben. A polgármester egyben haladéktalan intézkedést kért a kerület teljes, önkormányzatunk által kezelt területén az elburjánzott növényzet kaszálásának elvégzésére.

A lakossági jelzések megkönnyítése érdekében az önkormányzat erre a célra létrehozott bejelentő vonalát lehet hívni 0-24 órában, a +36 30 338 59 26 számon. Ezen  keresztül az illetékesek felé közvetlenül lehet jelezni azokat a kerületi zöldterületeket, ahol azonnali beavatkozás szükséges.