Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Farsangi programok a hétvégére

2016. február 5., 13:00

A most következő hétvégét már a farsang hangulata határozza meg. Ennek jegyében a városrész különböző pontjain, különböző stílusú zenei előadásokkal találkozhatnak az érdeklődők, de a legkisebbek számára természetesen jelmezverseny is lesz.

Ma este 19 órakor, az Óbudai Társaskörben találkozhatnak az érdeklődők a Várnagy család tagjai által bemutatott, már hagyományosnak tekinthető “tematikus” koncertjével. A Családzene néven bemutatott előadásuk tematikáját és hangulatát a farsang határozza meg. A szülők: Várnagy Mihály brácsaművész, a Liszt Ferenc Kamarazenekar tagja és Czettner Vera hegedűművész. A “gyerekek”: Simkó-Várnagy Mihály gordonkaművész és Simkó-Várnagy Judit műsorvezető-háziasszony (utóbbi kalauzol bennünket az irodalmi csemegékkel tűzdelt esten).

Szombaton 10 órától a Civil Házban jelmezversenyt rendeznek a gyerekek részére. A nevezéseket 10.30-ig lehet leadni. A nem jelmezben érkezők álarcot csinálhatnak. Lesz arcfestés és kézműves foglalkozás is, ahol az alkalomhoz illő kellékeket készíthetnek a gyerekek.

farsang jelmez álarc

Ugyancsak szombaton délelőtt 11 órai kezdettel az ÓKK San Marco utcai épületében az Aelia Sabina ütős nagyzenekar hangversenyét, Sound Wars: A verő velünk van! címmel mutatják be. Az előadáson filmzenei átiratok hallhatóak. Vezényel: Kovács Tibor.

Délután 16 órától a Csillaghegyi Közösségi Házban a Göncöl Néptáncegyüttes, Csiki Katalin és Csiki Gergely vezetésével, farsangi télbúcsúztató tavaszváró táncházat tart. A táncház elején tánctanítás, a végén szabadtánc zárja az estét. A műsor ideje alatt Soós Csaba és barátai kísérik a táncosokat. A felnőtt táncház előtt családi táncház várja vendégeinket. (A büfét a Kis Bíbic Szendvics Sarok és Söröző szolgáltatja.)

Este Békásmegyeren, a Csobánka téren Magyar Bud Spencer & Terence Hill Fan Klub várja az örökzöld alkotópáros rajongóit. A hagyományos Bud Spencer és Terence Hill esten mi más is lehetne a menü, mint sör, virsli, hagymás bab. A zenei étlapra természetesen a Spencer Hill Magic Band koncertje került. Az est folyamán olyan kérdésekre is fény derülhet, hogy
„Ki az a korporésön?” Az eseményre előzetes asztalfoglalás szükséges 2016. február 4. csütörtök 18.00 óráig a Békásmegyeri Közösségi Ház információs pultjánál személyesen, vagy a 06-1/243-2432 telefonszámon. Jegyár elővételben: 1500 Ft, az előadás napján: 1800 Ft

Február 7-én, vasárnap folytatódnak a farsangi programok, az Óbudai Kulturális Központban vidám maszkabáli hangulatban várják a tavaszt (temetjük a telet) 11 órától Zelk Zoltán, Ágh István, Osvát Erzsébet költeményeiből született dalokkal, közös játékkal, mozgással. Jelmezes felvonulás teszi még vidámabbá a hangulatot! Hétfőn is folytatódik a mulatság, február 8-án az Óbudai Platán Könyvtárban a Magyar Origami Kör foglalkozásán farsangi kellékeket készítenek minden mennyiségben. Ez utóbbi program ingyenes.