Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Faültetés Óbudán – A közösségi programok legzöldebbike

2020. október 29., 17:29

A faültetés az egyik legegyszerűbb, leghatékonyabb módja annak, hogy igazán élvezetes (közösségi) tevékenység során járuljunk hozzá a klímavédelemhez és környezetünk szebbé tételéhez. Kerületünkben ebben az évben is közösségi faültetésre hívunk!

Ahogy a 10 millió Fa Alapítvány írja: „A fák a mi zöld szabadtéri klímaberendezéseink. Növekedésük során folyamatosan kötik meg a szén-dioxidot, csökkentve a légkörben az üvegházhatású gázok szintjét.”

Mi itt, Óbuda-Békásmegyeren a saját eszközeinkkel szeretnénk hozzájárulni a bolygó, egyúttal kerületünk védelméhez, így ebben az évben is meghirdetjük a közösségi faültetést. A pontos dátumról egy később cikkben adunk hírt, de mindenképpen november első felében kerül rá sor. Fontos, hogy az ültetést lombhullás utánra, de még a fagy beállta előttre kell időzíteni.

A Szőlőkert közben és a Margitliget utcában 20-20 fát fogunk közösen elültetni.

A 10 millió Fa Alapítvány szintén november első két hetében ültet el 25 fát, a pontos részletekről időben tájékoztatást adunk.

Emellett vállalatok, cégek közösségi programjában is szerepel a faültetés, a Vasas FC például a Remetehegyi úton ültet, a Héthalomerdő Kft. pedig 48 fa elültetésére vállalkozik a Héthalom utcában és a Pusztakúti úton.