Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Február elsején indul a Meggyfa utcai játszótér felújítása

2021. január 31., 09:56

A Meggyfa utcai játszótér felújítása 2021. február 1-jén kezdődik, és várhatóan két hónapig tart, hogy tavasszal már birtokba vehessék a gyerekek a megújult teret. A kivitelezési munkálatok időtartama alatt a játszótér zárva tart. Köszönjük szíves türelmüket és megértésüket.

A játszótér korszerűsítése a burkolatok teljes felújítását, új padok és szemetesek, illetve játékeszközök telepítését és új növények ültetését foglalja magában. A felújítás fő célkitűzése a két gyalogosbejárat szilárd burkolattal való összekötése, valamint a jelenlegi kialakítás kisebb megváltoztatásával a meglévő funkciók ergonomikusabbá tétele.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete a Meggyfa utcai játszótér felújítására 14,6 millió forintot irányzott elő 2020-ban.

A felújítás során átlós irányban gyalogos kapcsolatot alakítanak ki térkő burkolattal, ami a fő gerincét képezi majd a területnek. Ehhez délről csatlakozik egy öntött, színes, gyümölcstematikájú gumiburkolat, ami a nagyobb korosztály játékait foglalja magában: az áthelyezett fészekhintát, a spinnert, valamint az új laphintát. Előreláthatólag ebben a burkolatban kap helyet egy újonnan telepített bokorfa, amely árnyékot ad az alatta elterülő 3D-s ugróiskolán játszóknak.

A keleti oldalon új faszegélyezéssel ütéscsillapító homokburkolatba kerül a meglévő kötélvár. Északra pedig az ivókút is térkő burkolatba kerül, amivel egy kisebb tér alakul majd ki.

A kicsik babahintája ugyancsak öntött ütéscsillapító gumiburkolatba kerül, amelynek a közepén egy 2D-s katicabogár fekszik majd. Várhatóan a meglévő homokozó a benne lévő asztalkával és csúszdával, a két trambulin, valamint a három rugós játék helye nem változik.

A meglévő padok és székek a felújítást követően új helyre kerülnek, és helyet kap két új hulladékgyűjtő is.

Kérjük szíves türelmüket és megértésüket a felújítási ideje alatt!

A Meggyfa utcai játszótér kertépítészeti terve