Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Februártól új programok az Esernyősben

2018. január 30., 08:12

Az év második hónapjától izgalmas eseményekkel bővül a kulturális tér kínálata.

A családoknak szóló zenei matiné és a tánctörténetet szórakoztató, multimédiás formában bemutató produkció mellett fellép majd Hrutka Róbert és Grecsó Krisztián is közös pódiumestjükkel. A galériában meghökkentő embercsapdák látogathatók, és folytatódnak a népszerű akusztikus koncertek és a dj-zenével kísért borkóstolások is a Fő téri intézmény hangulatos tereiben.

Február 4-én a BonBon Matiné művésztársulása Lukácsházi Győző vezetésével mutatja be a gyerekeknek, hogy a klasszikus zeneszerzők (Vivaldi, Rossini stb.) a darabjaikba mennyi játékot és humort csempésztek. Az Air Corde Trió Állati zenék című műsora a leghíresebb szerzők műveit adja elő, melyeket kutyák, hattyúk, elefántok, dongók és még ki tudja miféle állatok inspiráltak. A dallamokat digitális illusztrációk egészítik ki, amelyek segítenek a gyerekeknek eligazodni a zenei állatkertben. A művészegyüttes további előadásai márciusban és áprilisban lesznek.  

Csoda születik február 9-én, azaz a Nemzeti Táncszínház Táncoló Filmkockák sorozatának első részében mulatságos és érdekfeszítő epizódok segítségével lehet visszautazni az elektromosság és a modern táncművészet úttörőinek korába. Lakatos János nívódíjas koreográfus, a Magyar Táncművészeti Főiskola tanárának előadásában bemutatkozik pár hihetetlen táncstílus, mint az „APACS TÁNC” vagy a „LINDY HOP”. Megismerjük a zseniális Charlie Chaplin táncos tehetségét és az amerikai filmipar musical gépezetének korszakalkotó művészeit fotóritkaságok, felejthetetlen filmrészletek és meglepő történetek kíséretében.

Minden hónapban újratöltünk: az akusztikus koncertek kedvelőinek az Esernyős Live lesz a nyári Warm-up Udvar télikertje. A Hangfoglaló Program szakmai támogatásával fiatal, bizonyítottan ütős zenészek lépnek az Esernyős zenei színpadára. Februárban a Platon Karataev és az Azur akusztik, valamint a Papaver cousins és az I am soyuz csap fergeteges bulit.

Libikóka című, zenés pódiumesttel lép fel az ismert író, Grecsó Krisztián, és a népszerű zenész, Hrutka Róbert a Szindbád Szerdák sorozatában. A produkcióban anyáink, apáink történetei kerülnek elő úgy, ahogy régen, társaságban volt szokás, dalban, mesében mondva el. Zene, irodalom és színház találkozása lesz ez az este, új írások és a szerzők közös dalaival.

Kékfrankos Körképpel folytatódik a Wine Time, amelyen Káli Ildikó sommelier hazai borokkal ismerteti meg az érdeklődőket, miközben az International Love Affair dj-dallamokkal pezsdíti fel az érzékeket.

Februárban még látogatható Szigeti G Csongor szobrász kiállítása. A Fogd be a csapdád projektjében a „humánus” egérfogók elvén működő térháló embercsapdaként ejti rabul a térérzékelést. A kompozíciók hol absztrakt formaként, hol emberi szívet vagy a művész önarcképét mintázva jelennek meg, de szándékukban megegyeznek az Esernyős többi programjával: igazán lebilincselő élményt kínálni a közönségnek.