Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Fedett teraszt építtet az Arató Emil téri óvoda a Közösségi Költségvetésben nyert ötmillióból

2020. december 11., 12:39

Sorozatunkban annak az öt óbudai óvodának a terveit mutatjuk be, melyek lehetőséget kaptak öt-ötmillió forintos fejlesztésre Közösségi Költségvetés 2020 kampányunk keretében, ugyanis a körzetükben rájuk érkezett a legtöbb szavazat. Összesen 50 millió forint sorsáról dönthettek a kerületiek a programban.

Önkormányzatunknak kiemelten fontos, hogy a kerületben élők dönthessenek közös ügyeinkről, véleményüket meghallgassuk. A Közösségi Költségvetés 2020 kampányunk bebizonyította, hogy Óbuda-Békásmegyer lakosai átgondoltan, felelősen tudnak dönteni a kerület fejlesztéséről is. Tíz körzetben szavazhattak, hogy az egyenként öt-öt millió forintot mire költsük. A voksok alapján öt kerületi óvoda nyerte meg ezt az összeget. Négy óvoda – a Hétpettyes Óvoda Szín-Kör-Játék tagóvodája, a Harrer Pál utcai székhelyóvodája, a Gyermeksziget Óvoda és a Vackor Óvoda – terveit már bemutattuk, ezúttal a szintén nyertes Gyermekvilág Óvoda Arató Emil téri tagóvoda vezetőjét kérdeztük.

„Valljuk, az egyéni képességek fejlesztése a legjobb útja annak, hogy valódi közösséget teremtsünk – mondta Barabásné Murgács Kinga óvodavezető – Nagyon jóleső érzés volt, amikor kollégáimmal megtudtuk, hogy a szülőknek és a körzetünkben élőknek szintén fontos érték: gyermektársaságba szívesen járó, ott társaikkal örömmel együttműködő, egyéni kreativitásukat közösségben kibontakoztató óvodásokat nevelünk. Köszönjük, hogy szavazataikkal is kifejezték, támogatják ezt a törekvésünket.”

Az Arató Emil téri óvoda napfényes csoportszobái és gondozott kertje ideális helyszínei a foglalkozások színes palettájának, legyen szó például mozgásfejlesztésről vagy felkészülésről az ünnepekre, jeles napokra. Utóbbiaknak szép hagyománya is van az óvodában.

„Régi álmunk egy korszerű, fedett terasz építtetése, melynek tetőszerkezete a fényt átengedi, ám óv a tűző napsütéstől éppúgy, mint az esőtől. Ide szeretnénk asztalokat is felállítani, ha az időjárás amúgy megengedi, például a szemerkélő eső ne kergessen be minket az épületbe. Gyerekek, felnőttek egyaránt szeretünk a szabad levegőn játszani, foglalkozásokat tartani. Ez a vágyunk most teljesülhet. Még egyszer köszönjük.”

Sorozatunkban a Közösségi Költségvetés 2020 kampányunk nyertes óvodáitól csak átmenetileg búcsúzunk el. Hiszen szeretnénk majd tudósítani arról is, hogyan haladnak a felújítási, beszerzési munkával, és természetesen arról is, amikor a gyermekek birtok veszik a megújított óvodáikat.