Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Felhívás a Balázs Lajos Óbudai Civil Díj adományozására

2017. március 22., 10:28

Idén is átadásra kerül a Balázs Lajos Óbudai civil díj. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete helyi elismerést alapított civil szervezetek részére, mely a Képviselő-testület döntése alapján 2013-tól adják át.

Ki kaphatja a Díjat?

Az, a Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat területén bejegyzett civil szervezet, amely a kerület polgárai érdekében kifejtett tevékenységét kimagasló színvonalon, az általa nyújtott szolgáltatást igénybe vevők általános elégedettsége mellett legalább 3 éve folyamatosan végzi.

Ki jelölhet?

  • minden, III. kerületi állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező lakos vagy
  • kerületi székhellyel rendelkező civil szervezet

Mit kell tartalmaznia a jelölésnek?

  • az elismerésben részesítendő civil szervezet nevét, székhelyének címét, a szervezet jegyzésére jogosult személy nevét;
  • részletes indokolást;
  • a javaslattevő személy vagy szervezet nevét és lakcímét, illetve székhelyének címét

A Díj díszoklevéllel és bruttó 500.000 forint pénzjutalommal jár. A Díjazott szervezetről a Képviselő-testület dönt a Civil és Nemzetiségi Bizottság javaslatának figyelembevételével. A „Balázs Lajos Óbudai Civil Díj” ez év szeptemberében, az Óbudai Piknik – Civil és Nemzetiségi Nap keretében – kerül átadásra.

Az írásbeli jelöléseket postai úton 2017. április 28-ig (péntek) várjuk a következő címre:
Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat
Civil és Nemzetiségi Iroda
1033 Budapest, Fő tér 4.

A Díjjal, illetve a jelölésekkel kapcsolatban további információt Csikósné Mányi Júlia nyújt a 437-8645-ös telefonszámon vagy a csikosnemj@obuda.hu e-mail címen.