Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Felhívás erdőkezelési tevékenység végzése kapcsán

2022. március 25., 09:39

Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Budapest III. kerület Virágosnyereg út – Kocsis Sándor út között található erdőrészletben 2022 március végéig erdőkezelési munkálatokat végeznek. A munkavégzéshez nagy teljesítményű munkagépeket is használnak, a munkálatok előreláthatólag 2022. április 1-ig lezárulnak.

A Pilisi Parkerdő Zrt.-től kapott tájékoztatás szerint a területet érintő beavatkozások balesetveszéllyel járhatnak az oda belépő illetéktelenek számára. Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy fokozott figyelemmel, saját felelősségére közelítse meg az erdőblokkot, akár áthaladás, séta, sportolási vagy kutyasétáltatás céljából teszi is azt.

A beavatkozások célja, hogy az északnyugati kitettségű hegyoldal középkorú, egészséges, jó növekedést mutató, a klímaváltozás negatív hatásaival szemben ellenállóbb faegyedei nagyobb növőteret kaphassanak, melyet a tájidegen fenyők és a tuskósarj eredetű, leromlásra hajlamosabb fák eltávolításával tudnak biztosítani.

Kérünk mindenkit, hogy az erdőn át vezető erdészeti úton illetve az erdőrészletben dolgozók munkáját tartsa tiszteletben, és kiemelt óvatossággal közlekedjen a munkák végzésének ideje alatt.