Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Felhívás Óbuda Kultúrájáért Díj 2017. évi adományozására

2016. december 21., 08:26

A pályázat beadási határideje 2017. március 10-e.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestülete 2003-ban Óbuda Kultúrájáért Díjat alapított, melynek odaítélését és átadását rendeletben szabályozta:

 „A cím adományozható mindazoknak a kiemelkedő tevékenységet kifejtő személyeknek, csoportoknak, akik Óbuda-Békásmegyer kulturális életének fejlődéséhez kimagasló teljesítményükkel vagy életművükkel hozzájárultak.”

A díjazott személyéről, vagy a díjazott csoportról a Képviselőtestület – rövid indoklást is tartalmazó – minősített többséggel elfogadott határozatában dönt, melyet a nyilvánosan meghirdetett, és beérkezett javaslatok alapján – a Kulturális és Turisztikai Bizottság véleményének figyelembe vételével – hoz meg. Díjazásban évente csak egy személy, vagy egy csoport részesülhet.

Az Óbuda Kultúrájáért Díjjal:

▪ Seres János szobrászművész: „OSZLOPOK” című kisplasztikája,

▪ díszoklevél és

▪ bruttó 600.000.- Ft összegű pénzjutalom jár.

A díj az Óbuda Napja kulturális rendezvénysorozat keretén belül május 4-én kerül átadásra.

A díj odaítélése végett írásban – rövid indoklással együtt – várjuk az óbudai polgárok, civil szervezetek, és egyéb közösségek jelölési javaslatait. A javaslatokat zárt borítékban, Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Polgármesteri Hivatala, Oktatási és Kulturális Osztályának címezve postai úton (1033 Budapest, Fő tér 4.) „Javaslat Óbuda Kultúrájáért Díj adományozására” megjelöléssel 2017. március 10-ig kérjük eljuttatni.

A felhívás közzététele az önkormányzat honlapján, január/február/március hónapban az Óbuda Újságban folyamatosan történik. Bővebb információ Csaplárné Csépányi Andrea kulturális és turisztikai referensnél kérhető (tel: 437-8553, e-mail: csepanyi.andrea@obuda.hu).