Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Felhívás szavazatszámláló bizottsági póttagságra

2016. augusztus 4., 11:55

Budapest III. kerületi Választási Iroda választási szervként működő szavazatszámláló bizottságokba póttagok jelentkezését várja.

A jelentkezők közül a 2016. október 2-ai országos népszavazáson részt vevő póttagokat Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestülete választja meg 2016. szeptemberi ülésén.

Nem lehet a szavazatszámláló bizottság választott tagja: a köztársasági elnök, a háznagy, állami vezető, képviselő, alpolgármester, jegyző, másik választási bizottság tagja, választási iroda tagja, a Magyar Honvédséggel szolgálati jogviszonyban álló személy, valamint a választáson induló jelölt.

Nem lehet a választási bizottság választott tagja továbbá: párt tagja, a választókerületben jelöltet állító jelölő szervezet tagja, a választókerületben induló jelölt hozzátartozója, a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti központi államigazgatási szervvel, vagy a választási bizottság illetékességi területén hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati jogviszonyban, szolgálati vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy sem, a közalkalmazott kivételével.

A jelentkezéshez szükséges dokumentum a Polgármesteri Hivatal 1033 Bp. III. Harrer P. u. 2. szám alatti Ügyfélszolgálati Irodájában átvehető.

A jelentkezési határidő: 2016. szeptember 10.

Kiss Anita
jegyző, a Választási Iroda vezetője

Felhívás szavazatszámláló bizottsági póttagságra (pdf)