Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Felhívás: takarítsuk ki megint Óbudát!

2019. augusztus 28., 11:44

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2019. szeptember 9. és október 5. között őszi takarítási heteket szervez. A takarításhoz bárki csatlakozhat, aki szemétszedéssel, a zöldhulladék összegyűjtésével aktívan részt kíván venni közvetlen lakókörnyezetének tisztábbá tételében.

A takarítási akcióban bármikor részt lehet venni szeptember 9. és október 5. között. A résztvevők maguk választhatják ki azt a kerületben lévő közterületet, ahol takarítani szeretnének. Az önkormányzat szemétgyűjtő és zöldhulladék-gyűjtő zsákok, védőkesztyű biztosításával segíti a takarításban résztvevő közösségeket, a legalább 5 magánszemélyből álló csoportokat.

Kérjük a III. kerületi polgárokat, lakóközösségeket, civil szervezeteket, intézményeket, gazdasági társaságokat, hogy csatlakozzanak az őszi takarítási hetekhez!
Takarítsuk ki együtt a III. kerületet és őrizzük meg tisztaságát!

Kérjük, részvételi szándékukat a takarítási helyszín és a résztvevők számának megadásával a zoldobuda@obuda.hu e-mail címen jelezzék legkésőbb szeptember 2-ig.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az őszi takarítási kampány keretében ingyenes elektromos és elektronikai, valamint egyéb veszélyeshulladék-begyűjtést is szervez.
A hulladékbegyűjtés időpontjai és helyszínei:
2019. SZEPTEMBER 14. SZOMBAT, 8-14 ÓRA KÖZÖTT
• Szőlő utcai nagy parkoló
• Huszti út – Kaszásdűlő utca sarok
• Jablonka út – Farkastorki lejtő sarok

2019. SZEPTEMBER 21. SZOMBAT, 8-14 ÓRA KÖZÖTT
• Csobánka téri rendelő mögött
• Bivalyos utca – Királyok útja sarok
• Római tér

A begyűjtés során az alábbi veszélyes hulladékok adhatók le:
Háztartási vegyszerek (savak,lúgok), irodatechnikai hulladék, hajtógázas palack, fáradt olaj, kenőolajok, oldószer, festék, fagyálló, gumiabroncs, növényvédő szer, fénycső, izzó, gyógyszer, elem, akkumulátor, étolaj, veszélyes anyaggal
szennyezett göngyöleg, csomagoló anyag

Elektromos és elektronikai hulladékként adható le minden olyan eszköz, gép, készülék, ami elektromos árammal, akkumulátorral vagy elemmel működik.