Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Fenntarthatóság, kertészkedés, közös élmények – Közösségi kertszépítés az Ágoston óvodában

2022. március 30., 10:45

Hagyománya van annak, hogy a harmadik kerületi Ágoston Művészeti Óvoda munkatársai a gyerekekkel és a szüleikkel összefogva a tavasz beköszöntével megszépítik mindhárom telephely kertjét, udvarát. Március végén idén sem maradhatott el a közösségi kertszépítés.

Az Ágoston Művészeti Óvoda fő profilja a művészeti nevelés, de a közös élmények gyűjtése, a fenntarthatóságra nevelés, a környezetvédelem és a környezettudatosság is nagy hangsúlyt kap. Az ehhez kapcsolódó jeles napokat is rendszeresen beépítik óvodai projektjeikbe.

A tavaszi hónapokban a víz világnapja, a Föld napja, a madarak és fák napja mind-mind remek lehetőség a fenti tervek megvalósításához. Hiszen a kapcsolódó nemzetközi kezdeményezésekhez számos intézmény csatlakozik kerületünkben is, az egyik legfontosabb cél, hogy a jövő nemzedékeiben tudatosítsa a víz, a Föld, a madarak és élőhelyük szerepének és védelmének jelentőségét.

„Az Ágoston Művészeti Óvoda mindhárom telephelyén hagyománynak mondható a tavaszi szülői közösségi kertrendezés – mondta el Nagy Veronika intézményvezető. – Az idei évben is hatalmas tettvággyal láttak munkához gyerekek és felnőttek, hogy az óvodánk kertjeit együtt tegyük szebbé. Közös munkával megtisztítottuk az udvarainkat, az óvoda környékét, elvégeztük a tavaszi kerti munkálatokat. Gereblyéztünk, metszettünk, felástuk a homokozókat, megkapáltuk az évelő növények földjét, meglocsoltuk a szomjas növényeket, és felhasználtuk a komposztot a fűszerkertben. Köszönöm mindenki munkáját, aki csatlakozott hozzánk! Reméljük, közös, szép élményekkel lettek gazdagabbak valamennyien!”