Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Fényképek és rajzok a szabadságról, álomról és valóságról

2017. január 4., 10:31

Az Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat tavaly rajz-és fotópályázatot hirdetett a kerületi középiskolás diákok részére. „Szabadság”, valamint „Álom és valóság” témákban várták az alkotásokat.

Az Ifjúsági Önkormányzatnak nem titkolt célja volt egyrészt, hogy a fényképeken, rajzokon keresztül megismerje a mai tizenévesek szabadságról alkotott képét, másrészt inspirációt nyerjen, hogy merre tovább, hogyan segítse a fiatalokat, hogy az általuk elképzelt, megálmodott világból valóság lehessen.

A pályázatra több, mint 40 alkotás érkezett rajz és fotó kategóriában.

Fotó kategória, 1. díj: Lővei Henrietta
Fotó kategória, 1. díj: Lővei Henrietta

A pályázók feladata volt, hogy elképzeljék, hogy ma, a XXI. században mit jelent számukra a szabadság, mi szimbolizálja azt a legjobban, valamint hogy milyen az általuk elképzelt álomvilág, az mennyiben és miben tér el a valóságtól.

A témákat sok szemszögből közelítették meg a diákok, ennek köszönhetően az alkotásokon keresztül az érdeklődők betekintést nyerhetnek a fiatalok által képekben megfogalmazott aggodalmak, félelmek világába is, vagy rácsodálkozhatnak a természet vagy épített környezet szépségeire is.

Fotó kategória, 2.díj: Kóczián Janka
Fotó kategória, 2.díj: Kóczián Janka

A pályázaton a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium és a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium diákjai kiemelkedően szerepeltek.

A fotósokból, vizuális nevelést/rajzot oktató pedagógusból álló zsűri fotó kategóriában 3, rajz kategóriában 4 diákot díjazott.

Fotó kategória, 3. díj: Tündik Ádám
Fotó kategória, 3. díj: Tündik Ádám

Fotó kategóriában az alábbiak szerint alakultak a helyezések:

1. helyezett: Lővei Henrietta
2. helyezett: Kóczián Janka
3. helyezett: Tündik Ádám

Rajz kategória, 1.díj: Kotorova Denica
Rajz kategória, 1.díj: Kotorova Denica

Rajz

1. helyezett:Kotorova Denica
2. helyezett: Halász Lajos
3. helyezett megosztva: Watz Melinda és Török Viktória

Rajz kategória, 2.díj: Halász Lajos
Rajz kategória, 2.díj: Halász Lajos

A beérkezett művekből a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban nyílt kiállítás. A művek a május folyamán megrendezésre kerülő Ifjúsági Napon ismét megtekinthetők lesznek.