Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Figyelem: forgalmirend-változás a Gelléri Andor Endre utcában

2022. május 20., 16:11

A Gelléri Andor Endre utcában forgalmirend-változás történt, új „megállni és várakozni tilos” táblát helyeztek ki. A Szent Margit Kórház közleménye.

A illetékesektől kapott tájékoztatás alapján a Szent Margit Kórház körülötti terület forgalomtechnikai felülvizsgálata alapján az adott útszakaszon azért volt szükség a megállást és a várakozást tiltó forgalomtechnikai tábla kihelyezésére, mert a párhuzamos közlekedésre alkalmas útszakasz szabad közlekedéshez biztosítandó – jogszabályban meghatározott – útszélessége nem állt rendelkezésre.

Ennek okai egyrészt a szabálytalanul, nem kijelölt fizető parkolóhelyen várakozó gépjárművek, másrészt pedig az, hogy a szabályosan, a kijelölt fizető parkolóhelyen várakozó gépjárművek parkolóhelyre történő biztonságos be- illetve kihajtásához szükséges útfelület nem volt biztosított.

A parkolóhelyek száma az új forgalomtechnikai tábla miatt nem csökkent, mivel a most szabályozott útszakaszon nem volt kijelölt fizető parkolóhely.

Arra kérnek mindenkit, hogy mivel a tábla hatálya alá eső útszakaszon való szabálytalan megállás és várakozás KRESZ elleni vétség, ami nem parkolási pótdíj kiszabását vonja maga után, hanem szabálysértésként Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Közterület-felügyelete mint hatóság eljárását, ezt a szakaszt ne vegyék igénybe parkolás céljára.

Köszönjük szíves megértésüket.