Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Figyelemfelhívó, kéken ragyogó ikonikus épületek – Április 2. az autizmus világnapja

2022. április 2., 07:33

Április 2-án a világ minden táján kékbe borulnak híres épületek. Magyarország is évek óta csatlakozik a Ragyogj kéken! kampányhoz, amelynek célja, hogy az autizmus világnapján felhívja a figyelmet az autizmus spektrumzavarra és az érintettekre.

Április 2-án és az azt követő napokban, hetekben a világ minden táján kékbe borulnak ikonikus épületek és híres természeti képződmények. Magyarország több évvel ezelőtt csatlakozott a Ragyogj kéken! az autizmus világnapjához kapcsolódó figyelemfelkeltő kampányhoz.

Az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) április 2-án a kampány keretében, idén hetedik alkalommal a Gellért-hegyi Szabadság-szobrot világítja kékre, és számos más épület is kék színben pompázik ma Magyarországon.

Emellett az AOSZ és tagszervezetei e napon országszerte több mint 60 rendezvénnyel hívják fel a figyelmet az autizmussal élő emberek társadalmi elfogadására, valamint hozzátartozóik és a velük foglalkozó segítő szakemberek is fókuszba kerülnek az érzékenyítő programok keretében.

Nekünk pedig itt, a harmadik kerületben büszkeségünk fotós csoportunk, amely az Óbuda Fotóklub Egyesület szárnyai alatt kezdett el működni évekkel ezelőtt. Fotózni szerető és azt művészi színvonalon művelő, autizmussal élő gyerekeket és fiatal felnőtteket gyűjtöttek maguk köré.

A csoport tagjai már több kiállításon is nagy sikerrel mutatkoztak be. Hiszen érzékeny látásmóddal fényképezett alkotásaik gyönyörködtetőek és elgondolkodtatóak.

E tárlatok is mind-mind az autizmus spektrumzavarral élők társadalmi, közösségi befogadásáért tesznek apró lépéseket. Köszönjük a harmadik kerületi csoport munkáját és a tagjait mentoráló Óbuda Fotóklub Egyesület támogatását.

E különleges hangulatú fénykép Szentannai Adrienn, a fotós csoport egyik tagjának tehetségét dicséri