Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Figyeljünk egymásra, cselekedjünk közösen! – Május 6. a felelős állattartás napja

2021. május 6., 17:51

A felelős állattartás napján arra hívjuk fel a figyelmet, hogy gondoskodjunk körültekintően állatainkról. Önkormányzatunk szintén elkötelezett a felelős állattartás mellett, és mindent megtesz azért, hogy a kutyatartók és a nem kutyások konfliktusmentesen, egymásra figyelve, felelősen használják közterületeinket.

A jeles nap üzenete, hogy biztosítsunk megfelelő körülményeket állatainknak. A szemléletváltás nagyon időszerű, hiszen Magyarországon rengeteg kutya kóborol országszerte, a kontroll nélkül szaporodó gazdátlan macskák száma is nagyon magas.

A felelős állattartást szolgálja az Óbudai Kutyás Egyesület figyelemfelhívó plakátkampánya is. Az akció a kutyatartókat arra biztatja, hogy a hátrahagyott ürüléket mindenki szedje fel a kedvence után, hogy kerületünk tiszta és rendezett maradhasson.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat többek között fák ültetésével járul hozzá, hogy a gazdák és a kutyák hűsölhessenek, legutóbb az Őszike utcai futtatóban. A kerületi kutyások egyesülete pedig arra kéri a kutyatartókat, ha tehetik, vigyenek egy-egy palack vizet, öntözzék a facsemetéket, amikor a futtatóba mennek, illetve ne engedjék, hogy a kutya lepisilje azokat, hogy a növények egészségben növekedhessenek. A Városfal utcai kutyafuttató török mogyorói már szépen ki is hajtottak.