Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Fizetőparkolás Kaszásdűlőn

2019. június 11., 16:22

A kaszásdűlői fizetőparkolás június 3-án elindított tesztidőszaka – a parkolóórák üzemen kívül helyezésével – felfüggesztésre kerül június 13-ától, mert új forgalomtechnikai tervet kell készíttetni a várakozási övezet kialakítására. Minderre azért van szükség, mert a Fővárosi Önkormányzat jelenleg nem kíván az új 5. díjtételű övezet fővárosi területein várakozási díjat szedni.

Új információ (2019. 06. 20.)
A Fővárosi Önkormányzat tájékoztatása nyomán Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a fizetőparkolás bevezetésének elhalasztására kényszerül Kaszásdűlőn.
Bővebben: obuda.hu/blog/hirek/elhalasztjak-a-kaszasduloi-fizetoparkolas-bevezeteset

A Kaszásdűlőn kialakítandó fizető övezet kijelölése, a Fővárossal való egyeztetéseket követően, már korábban megtörtént. A Fővárosi Önkormányzat közgyűlése ezt követően úgy döntött, hogy a kijelölt területet bevonja a fizető övezetbe lakossági igények nyomán Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata kezdeményezésére és meghatározta a zónabesorolást is. A forgalomtechnikai kivitelezés és a parkolóórák telepítése után, 2019. június 3-án elindult a rendszer tesztelése a kijelölt területen:
Bogdáni út – Hévízi út – Vörösvári út – Bécsi út – Fehéregyházi út – Kunigunda útja – Rádl árok – Huszti út – Kazal utca – Szentendrei út, valamint a Szentendrei út – Reményi Ede utca – Jégtörő utca – Ángel Sanz Briz út – Reichl Kálmán utca.

Mint ismeretes, minden fővárosi kerületben találhatóak fővárosi, valamint a kerületi önkormányzat kezelésében lévő közterületek is. Budapest Főváros Önkormányzata nemrégiben tájékoztatta azonban a III. kerület vezetését, hogy jóllehet a korábbi közgyűlési határozat alapján fizető övezetbe vonta a fenti területet, a tulajdonukban és kezelésükben lévő közterületeken nem kívánja a fizetőparkolást bevezetni.

Ennek értelmében a fenti övezeten belül azon útszakaszok, amelyek a főváros tulajdonában állnak, továbbra is ingyenes várakozásra adnak lehetőséget. A főváros döntése következtében a korábban elkészült és elfogadott forgalomtechnikai terveket a megváltozott körülményekhez kell igazítani. A forgalomtechnikai terv tartalmazza többek között a parkolóhelyek kijelölését, illetve a zónahatárt jelölő közlekedési táblák típusát és helyét is.  Továbbá módosítani kell a parkolóórák elhelyezését is.

Mindezen kivitelezések lezártáig, illetve az új forgalomtechnikai terv elkészültéig, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata felfüggeszti a tesztidőszakot.