Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

FLÓRA Értelmi Fogyatékosokért és Autistákért Alapítvány – Személyes találkozások helyett, online kapcsolattartás

2020. november 30., 14:05

Az Alapítvány működésében is jelentős változásokat hozott a koronavírus-helyzet. A személyes, közvetlen kapcsolattartást szinte teljesen meg kellett szüntetniük, a velünk kapcsolatban álló családok azonban így sem maradnak segítség nélkül.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat nagyra értékeli a civil szervezetek munkáját. Cikksorozatunkkal szeretnénk bemutatni a kerületi civil szervezetek koronavírus-járvány idején végzett támogató szolgáltatásait, amelyekkel segítséget nyújtanak a mindennapok során.

 A FLÓRA Értelmi Fogyatékosokért és Autistákért alapítvány támogatott családjainak többsége ugyanis idős szülőkből és veszélyeztetett fiatalokból áll. A járványhelyzetben folyamatos online kapcsolatot tartanak a családokkal, e-mailen, messengeren keresztül látják el őket információval. A szokásos, személyes kapcsolattartás során megszokott információkon kívül begyűjtik és továbbítják azokat a kerületi és sérülteket nevelő családokat érintő szabályozásokat, tájékoztatásokat, amivel segítséget kaphatnak ebben a megváltozott helyzetben.

Ameddig a veszélyhelyzeti korlátozások megengedik a konduktori szolgáltatásukat is fenntartják, a szakember lakásra megy ki a fejlesztést megtartani.

Elérhetőségeik nyitottak bármelyik családnak, ahol sérült, vagy autista gyermeket nevelnek:

Telefonszám : +36 20 55 67 780

e-mailcím: kati.vz@gmail.com

Ha az Alapítvány esetleg nem tud konkrét segítséget nyújtani, akkor is segítenek felkutatni a lehetőséget más civil szervezeteknél.

Az önkormányzattól kedvezményesen bérelt helyiségükben a veszélyhelyzet és a korlátozások végével többféle ingyenes fejlesztést, foglalkozást hirdetnek majd meg, mint például mozgás terápiát, masszázst, kézműves fejlesztő foglalkozást.

Az érdeklődők hívását, üzenetét addig is szívesen szívesen várják.

A cikksorozat híreit itt is megtalálják.