Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Folyamatos a zöldterületek gondozása a kerületben

2020. július 8., 16:00

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének városüzemeltetési munkatársai folyamatosan szépítik a kerületet, gondozzák a zöldterületeket. A Búza és Huszti út sarkán egy lakossági bejelentést követően levágták a kilátást nehezítő sövényt, valamint az időjárás függvényében folyamatos a kaszálás és a parlagfű mentesítés is.

A városüzemeltetési kollégák a lakossági bejelentést követően levágták a Búza és a Huszti út sarkán megnőtt sövényt, hogy az ne akadályozza a kanyarodó autókat a kilátásban. A sövények nyírására alapesetben évente két alkalommal, alkalmanként 5 000 folyóméteren kerül sor.

Az önkormányzat emellett évente 6-7 alkalommal kaszáltat belterületet, évi 2-3 alkalommal pedig külterületet és padkát. A parlagfű mentesítés ugyanakkor folyamatosan zajlik.

Kerületünkben az összes gondozott zöldfelület nagysága 4 millió négyzetméter, melyen mintegy 60 000 darab fa található.

Az önkormányzatnak jelentős költséget generál a zöldfelületek gondozása, mivel sok olyan területet is kezelnek, valamint kaszálnak és takarítanak a városüzemeltetés munkatársai,  amelyek gondozása nem az önkormányzat feladata lenne, hanem a vonatkozó rendelet alapján az ingatlan tulajdonosáé.