Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Folyamatos az óvodák felújítása, korszerűsítése

2018. szeptember 4., 10:02

Ebben az évben Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 32 óvodai épületéből 23-ban történt valamilyen fejlesztés. Az önkormányzat célja, biztosítani az óvodákban a gyermekek fejlődésének és nevelésének optimális feltételeit.

2018-ban szeptemberig 23 óvodai épületben az Óbudai Vagyonkezelő Nonprofit Zrt.-n keresztül valósultak meg a kerület felújításai, melyek közül egy még folyamatban van.
A legnagyobb fejlesztés az Ágoston Művészeti Óvoda tagintézményének, a Kastély Tagóvodának az energetikai korszerűsítése: az épület külső felújításon, szigetelésen-burkoláson, valamint ablak és tetőcserén esett át. A projekt egy sikeres pályázatot követően a Belügyminisztérium támogatásával valósulhatott meg.

Nem állt le idén az Óbudai Vackor Óvoda felújítása sem: míg az Árpád fejedelem útján lévő épületben többek között mosdók újultak meg, addig a tavalyi teljes energetikai korszerűsítés után a Mókus Tagóvoda udvara is megszépült.

Az Óbudai Almáskert Óvoda három épületében többek között a linóleum és egyéb PVC burkolatokat cserélték ki, de festés, ablakcsere és homlokzatjavítás is történt.

Az Óbudai Meseerdő Óvoda Meggyfa utcai épületének tornatermi utcafrontja is megszépült, a nyílászárókat is kicserélték.

Folyamatban van ezek mellett a Mesevilág Óvoda Víziorgona 1. szám alatti óvodájának felújítása, amely a Széchenyi 2020 programnak köszönhetően megvalósuló fejlesztés. Itt többek között a tetőszerkezet felújítása, nyílászárócsere, hőszigetelés, burkolatcsere, festés, valamint a teljes elektromos hálózat felújítása és a gépészeti alapvezetékek cseréje is megtörténik majd.

A felsorolt felújítások mellett fejlesztések voltak az
Óbudai Gyermekvilág Óvoda két épületében (csatorna csere, udvari padok visszahelyezése),
• a Gyermeksziget Montessori Óvoda két épületében (nyílászáró csere, gyerekmosdó felújítása),
• a Cseresznyevirág Művészeti Óvoda két épületében (PVC és ablakcsere, gyerekmosdó felújítása),
• az Óbudai Hétpettyes Óvoda két épületében (festés, gyerekmosdó felújítása, ablakcsere, udvar felújítása),
• a Pitypang Művészeti Óvoda négy épületében (ablakcsere, festés és ajtó kibontás, PVC csere, emésztő megszűntetése, 3 homokozóban teljes homokcsere, nevelőtestületi és tornaszoba cseréje),
• valamint az Óbudai Százszorszép Óvoda két épületében (gipszkarton fal építése, ablakcsere, padlóburkolat cseréje) is.

Az Óbudai Vagyonkezelő Zrt. által lebonyolított, önkormányzati finanszírozású felújítások mellett egyes óvodákban szülői, illetve alapítványi vagy egyesületi támogatás, valamint pályázati és céges segítség révén is történtek fejlesztések, melyek szintén hozzájárultak ahhoz, hogy az önkormányzati óvodákba járó gyermekek szebb, felszereltebb környezetben kezdjék a 2018/2019-es nevelési évet. Köszönjük!

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata reméli, hogy a lezajlott felújításoknak köszönhetően az óvodások örömmel veszik birtokukba a jórészt nyáron megszépült, korszerűbb épületeket, udvarokat. A fejlesztések a következő évben is folytatódnak majd!