Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Folytatják a közös munkát a kerületi intézmények

2019. március 14., 14:28

Óbuda-Békásmegyer Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) és Óbuda-Békásmegyer Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer (ÁSZER) 2019. március 12-én tartotta közösen idei első ülését a Kaszásdűlői Kulturális Központban.

A KEF-ek és tagszervezetei munkájának bemutatásához készül egy új honlap, melynek előkészületeiről Majzik Balázs, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Esélyteremtési Főosztály Drogmegelőzési Programok Osztályának vezetője tartott előadást.

Törzsökné Góczán Emese KEF és ÁSZER koordinátor a KEF jelenlegi helyzetét, terveit ismertette, várva az építő javaslatokat. Kiemelte a kerületi szakemberek, tagszervezetek hatékony együttműködését, mely elengedhetetlen a szenvedélybetegségek megelőzésében és kezelésében való küzdelemben.

A program második részében kisfilmekkel színesített előadást láthattak a résztvevők a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány munkájáról Reményiné Csekeő Borbála szakmai vezető tolmácsolásában. A Kék Vonal munkatársainak hitvallása: „Elsődleges feladatunk a gyerekek és fiatalok meghallgatása, a bajba jutott gyerekek segítése”. A Lelkisegély-vonal a harmonizált 116-111 európai hívószámon érhető el, az Eltűnt Gyerekek Vonala 116-000. Mindkét szám anonim módon hívható az egész országból, ingyenesen.

A nap zárásaként „Mozgásban a bűnmegelőzés” címmel Kedves Attila, a BRFK Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa a Mobil Bűnmegelőzési Centrumot mutatta be. A rendőrségi kisbusz mellett felállított sátrat a nagy szél miatt az épületbe kellett bevinni. Azonban ez sem szegte kedvét a sok érdeklődőnek, akik újszerű formába öltöztetve kaphattak bűnmegelőzési tanácsokat. A bemutató a helyi intézmények és szolgáltatások szakembereinek szólt, hogy megismerhessék, majd saját rendezvényeikre is meghívják és alkalmazhassák ezt a merőben új lehetőséget.