Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Folytatódik a Holdudvar park építése

2018. augusztus 27., 11:18

A kivitelezés ütemezése szerint az Óbudai Nagy László Általános Iskola előtti sétány, valamint az Ágoston Művészeti Óvoda előtti járófelületek lehatárolására került sor.

A mobilkerítéssel határolt területeken belül megkezdődtek a bontási munkák. A korábbi aszfaltrétegek feltörése és a tereprendezés után elkezdődött a gyalogsétányok új alapozása, a teresedések kialakítása is. A központi tér komplex kialakításához már most hozzáfogott a kivitelező, hiszen sok részletből áll össze majd a terület új arca. A központi téren szökőkút és plázs is helyet kap, lesznek sakkasztalok, és pihenésre alkalmas utcabútorok is. Az intézmények környékén a közlekedésre szolgáló felületek kialakítása az első. Jelenleg az általános iskola előtt a sétány teljes cseréje zajlik, a kiskerteket rendezik, zöldítik, és egyúttal a zöldfelületek aránya is nőni fog.

Az óvoda körül a sétányok cseréje, a lépcsők felújítása zajlik, lesz kényelmes, burkolt akadálymentes bejárási lehetőség. Az óvoda előtt kap majd helyet a sportkert, ahová a központi térről kerülnek át a fitnesz-eszközök, melyek tovább bővülnek majd a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán elnyert sporteszközökkel. Az óvoda közelében bővítésre és felújításra kerül a játszótér, ahol holdraszállás és űrhajózás tematikájú, egyedi játszóeszközök várják majd a kicsiket és a nagyokat.

A munkálatok további ütemezéséről minden információ megtalálható a www.holdudvarpark.blog.hu oldalon.