Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Folytatódik az ingyenes gyermekjogi tanácsadás és jogsegély a harmadik kerületben

2022. június 22., 07:29

Folytatjuk a közös munkát: változatlanul várjuk jelentkezésüket a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal közös ingyenes gyermekjogi tanácsadásunkra és jogsegélyünkre. A következő alkalom: július 20.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány továbbra is együttműködik a harmadik kerületi gyermekvédelmi rendszer megerősítése érdekében. A gyermekjogi tanácsadás és jogsegély változatlanul térítésmentesen és havi rendszerességgel vehető igénybe.

Mindenki jelentkezését várjuk, akinek a gyermekvédelemmel, a gyermekjogokkal kapcsolatos kérdése, problémája van. Válás, láthatás, óvodai vagy iskolai problémák, szakmai kérdések, családon belüli erőszak, iskolai bántalmazás…

Tegyünk együtt azért, hogy a harmadik kerületben a megelőzésé és a megoldásé lehessen minden esetben a főszerep. A bántalmazás minden formája megelőzhető.

Keressék az alapítvány munkatársait bizalommal.

Az alábbi időpontokra tudnak jelentkezni:

  • július 20., szerda 14.00–17.00 óra
  • augusztus 24., szerda 14.00–17.00 óra
  • szeptember 14., szerda 14.00–17.00 óra
  • október 19., szerda 14.00–17.00 óra
  • november 16., szerda 14.00–17.00 óra
  • december 14., szerda 14.00–17.00 óra

ITT tudnak regisztrálni.

A tanácsadáson a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány jogásza és pszichológusa vesz részt, csatlakozni ezen a linken lehet:
meet.google.com/bze-txvc-tkd

Minden ügyre, esetre 40 perc jut. Tehát ez alatt az idő alatt a jogász és a pszichológus kizárólag az adott kérdésre és problémára koncentrál.

A fogadóórán való részvételhez, kérjük, töltsék ki az űrlapot. Amennyiben nem szeretnének előzetesen regisztrálni, akkor is igyekeznek majd fogadni a megkeresést, az űrlap arra szolgál, hogy a tanácsadás minél zökkenőmentesebb legyen.

Tudnivalók a tanácsadásról:

  • Mindig havonta egy alkalommal tartjuk, és mindig háromórás.
  • Jogász és pszichológus szakértő van jelen – muszáj ugyanakkor hangsúlyozni, hogy ők gyermekjogi, gyermekvédelmi kérdésekben állnak rendelkezésre ennek az együttműködésnek a keretében, más típusú problémával, panasszal ezeken az alkalmakon nem tudnak hozzájuk fordulni az érdeklődők.
  • A tanácsadásra mindenkit szeretettel várunk, szakembereket, laikusokat egyaránt. Várjuk mindenki jelentkezését, akinek kérdése, problémája van gyermekvédelmi, gyermekjogi kérdésekben.
  • Van mód arra, hogy többen kezdeményezzenek beszélgetést (ha többen ugyanazokat a kérdéseket, problémákat szeretnék felvetni), ezt, kérjük, minden esetben jelezzék előre az e-mailben. Ideális, ha ötnél többen nem jelentkeznek egyszerre, hogy valóban hasznos tudjon lenni a beszélgetés.

Az alapítvány NEMECSEK Programja.

Együttműködésünk a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány közös e-mail kurzusára ITT iratkozhat fel.

Hogyan beszéljünk a gyerekekkel nehéz, érzékeny témákról? Online előadás