Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Folytatódik az iskolaudvarok felújítása

2018. augusztus 2., 09:40

2018-ban az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarának közösségi tervezése kezdődik meg, melynek köszönhetően a diákok, és a tanárok igényeit is kielégítő koncepció készülhet el.

Folytatódik az önkormányzat 2017-ben indult Iskolaudvar programja. Az iskolák udvarainak megújulása jegyében 2018-ban az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarának közösségi tervezése zajlik le, egy tájépítész-tervező és tájépítész szakos hallgatók bevonásával. A korábbi évhez hasonlóan mind a gyerekek, mind a tanári testület be tud kapcsolódni majd a folyamatba.

A tervek szerint 2018. szeptemberben az iskolai diákok bevonásával kezdődik a folyamat. A diákok tanáraiktól tájépítész-munkafüzetet kapnak majd, aminek kitöltésével be tudnak kapcsolódni a közös ötletelésbe. A munkafüzetben megoszthatják elképzeléseiket a megálmodott iskolaudvarról, hogy szeretnék a megújulást, mire lenne szükségük?

A tájépítész egyetemisták kisebb csoportokban fognak koncepció-terv készítésbe fogni, és a diákok által kitöltött munkafüzetből is kapnak inspirációt. Ez a folyamat mindenkinek tanulságos lesz, hiszen egyszerre ötletelnek az udvar mindennapi használói, a gyerekek és a tanárok, valamint azok az egyetemisták, akik pályájuk során részben ilyen intenzíven használt tereket terveznek majd.

A közösségi tervezés folyamatának végén egy tájépítész-tervező fog majd végső, összegző koncepciótervet készíteni, mind az iskolai, mind az egyetemi diákok ötleteinek felhasználásával. A koncepciótervet bemutatjuk az iskola munkatársainak és a gyerekeknek is. A koncepciótervet kiviteli terv készítése követi, mely várhatóan 2019 tavaszára fog elkészülni.