Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Folytatódik az M0 csomópont építése

2017. március 17., 09:32

Az M0 autóút – 11. sz. főút  csomópontjának átépítése 2017. március 18-án (szombaton) folytatódik a 2. építési ütem bevezetésével.

Ebben az ütemben folytatják a pályaszerkezet építési munkákat a csomópont forgalomtól jelenleg is elzárt felületein, továbbá sávszűkítés bevezetése mellett megkezdik a csomópont 11. sz. főút, Budapest felől behajtó-, és 11. sz. főút Szentendre irányába kihajtó ágak mentén plusz forgalmi sávok építési munkáit. Ennek következtében a főváros irányából a csomópontba érkezők egy kb. 25 m hosszú ideiglenes (aszfalt szerkezetű) útburkolaton keresztül juthatnak a körforgalomba. A 2. ütem építési terve itt érhető el.

A 2. építési ütem ideje alatt a forgalmi rend a jelenlegihez képest nem változik.
A munkaterületen az ideiglenes forgalomtechnika kiépítése, továbbá az építőanyag munkaterületre be-, illetve onnan történő kiszállítása során kell számítani nagyobb, de rövid idejű fennakadásokra. Fentiek következtében a környéken a jelenlegihez képest is nagyobb torlódásra, és az utazási idők megnövekedésére kell számítani – tájékoztat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye.

A csomópont átépítés befejezésének várható időpontja: 2017. II. negyedév.