Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Fontos a hiteles tájékoztatás

2017. március 30., 14:40

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete közleményben kéri a közszereplőket arra, hogy a valóságnak megfelelően kommunikáljanak.

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének közleménye

A III. kerület Közterület-felügylete a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt el és jár el a működése során. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2006 után kénytelen volt átvenni a Fővárostól a közterület-felügyeleti feladatokat, mert a Főváros nem tudta azt megfelelően ellátni. 2006 után III. kerületi önkormányzat kiépítette a kerületi közbiztonság növelése, a bűncselekmények megelőzése érdekében térfigyelő hálózatát, amely jelenleg 124 kamerából áll, és amelyről a rendőrség is elismerően nyilatkozik az évértékelőiben. A III. kerületi közterület-felügyelet munkatársai további önként vállalt feladataként minden hétköznap a reggeli csúcsforgalom idején, kerületi oktatási intézmények közelében (iskolák, óvodák) a négy legforgalmasabb és legveszélyesebb gyalogátkelőhelynél átsegítik a gyermekeket és szüleiket, hogy az intézményt biztonságban tudják megközelíteni. Az a kijelentés tehát, hogy vegzálják a szülőket felháborító.

Tarlós István főpolgármester 2017. 03. 29-én egy újságnak nyilatkozva azt állította, hogy a közterületfelügyelet egy II. kerületi templom falára szerelt fel kandi kamerát. A valóság ezzel szemben az, hogy a III. kerületi Közterület-felügyelet egy, a templom előtt álló közlekedési jelzőlámpa oszlopára szereltette fel az ellenőrző berendezést, kamerát, melyre természeten előzetesen engedélyt kért a megbízott kivitelező. A berendezés által elfogyasztott áramot pedig az áramszolgáltatóval kötött szerződés alapján kifizetjük.

A főpolgármester urat vagy félrevezették, vagy nem jól észlelte a közlekedési kamerát.

Felkérünk minden közszereplőt, hogy a III. kerületi Közterület-felügyelettel kapcsolatban csak és kizárólag a valóságnak megfelelően kommunikáljanak.

Budapest, 2017. március 30.

Böjtös Zoltán igazgató