Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Fontos, hogy mindenki betartsa a zöldhulladékgyűjtés rendjét a Pók utcai lakótelepen

2021. április 8., 16:13

Tegnap délután Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat képviselői a Pók utcai lakótelep közös képviselőivel találkoztak. A megbeszélés, mint mondták, nagyon konstruktív és előremutató volt.

Nyolc közös képviselő vett részt tegnap délután az önkormányzattal közös egyeztetésen a Pók utcai lakótelepen. A résztvevők megegyeztek abban, hogy számos területen segítik egymást, és közösségi munkákat is szerveznek a járványügyi szabályok betartásával.

Az önkormányzat képviselői azonban a pozitív élmények mellett szomorúságuknak adtak hangot azzal kapcsolatban, hogy összesen több mint 200 köbméter illegálisan lerakott zöldhulladékkupacot találtak a lakótelep társasházainak környékén.

Tavaly ősszel Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat az FKF-fel közösen jelölte ki a Pók utcai lakótelepen lévő gyűjtőhelyeket, amelyek mindössze néhány métere vannak a zöldhulladékkupacoktól.

Kérjük a Pók utcai lakótelepen élőket, hogy szabályosan, a megadott gyűjtőpontokra helyezzék ki a zöldhulladékot, mert az FKF Zrt. csak onnan szállítja el azokat.

A nem megfelelő helyre kitett zöldhulladék elszállítása több millió forintos költséget jelent az önkormányzatnak.

Köszönjük a környéken élők együttműködését!