Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Forgalmat lassított a Háromhegyek Közhasznú Egyesület Aranyhegyen

2020. október 19., 16:00

Forgalomlassító és forgalomcsillapító megmozdulást szervezett a Háromhegyek Közhasznú Egyesület Aranyhegyen a Mészkő utcában, a Mészkő parkban és a Pici téren október 16-án, pénteken délután 4 órától. A szervezők célja az volt, hogy csökkenjen a gyorshajtás és az egyéb közlekedési szabálytalanság a Háromhegyek területén.

Az esemény során először a Rámhegy utcánál állították meg az autósokat, akik egy tájékoztatót kaptak arról, hogy hol mi történik majd az esemény során.

Ezt követően a Mészkő parknál lehetőség volt egy közlekedési szokásokról szóló kérdőív kitöltésére, ahol többek között arra is rákérdeztek a szervezők, hogy milyen vezetési stílusúak a környéken lakók, valamint hogy véleményük szerint milyen forgalomcsillapítási eszköz oldaná meg a környék közlekedését. A kiértékelt kérdőívek alapján – szoros küzdelemben – végül a virágtartós terelő sziget nyert. A válaszadók egynegyede azonban a környék lakó-pihenő övezetté alakítását is örömmel venné.

A gyerekek a Mészkő parkban a Budapesti Rendőr-főkapitányság Fővárosi Balesetvédelmi Bizottságának szervezésében egy mobil KRESZ-pálya és két kerékpár segítségével kipróbálhatták, mennyire ismerik a közlekedési táblákat és szabályokat. Emellett egy rendőrmotorra is felülhettek.

Délután fél 4-től pedig a gyerekek nagy örömére elindult az elektromos kisvonat is, amely a rendezvény ideje alatt folyamatosan szállította az érdeklődőket a Mészkő park és a rendezvény központja, a Pici tér között.

Itt amellett, hogy meleg teával és bográcsban főtt étellel vendégelték meg a résztvevőket, dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere is válaszolt az érdeklődők kérdéseire. A Háromhegyek lakójaként ugyanis ő is napi szinten látja és érzi a környék forgalmi anomáliáit, ezért teljes mértékben egyetértett az esemény szükségességével.

A rendezvény este 7 óra körül ért véget.