Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Forgalmi változások a Szépvölgyi úton

2015. augusztus 7., 07:10

2015. augusztus 8-ától várhatóan szeptember közepéig a Szépvölgyi út a Bécsi út kereszteződésénél csak egy sávon lesz járható a budai fonódó villamoshálózat vágányépítési munkái miatt.

Ehhez kapcsolódóan a Szépvölgyi utat a Kolosy téri buszvégállomás és a Lajos utca között a Pusztaszteri út felé egyirányúsítják. Az Ürömi utca és a buszvégállomás közötti szakaszra a Kolosy tér felé csak a BKK közösségi közlekedési járatai, valamint a célforgalom hajthat be. A BKK terelőútként a Lajos utca irányába az Ürömi utca használatát ajánlja; az Ürömi utca Lajos utcai csomópontja előtt a Zsigmond téren a Lajos utca kifelé vezető irányába 2 sávon engedélyezett lesz a balra kanyarodás.

A Zsigmond téren a Lajos utcáról nem lehet egyenesen az Ürömi utca felé továbbhajtani. A BKK terelőútként az ideiglenesen kétirányúsított Cserfa utcát ajánlja, amelyen keresztül az Ürömi utca elérhető marad. A Lajos utca–Cserfa utca kereszteződésnél ideiglenes balra kanyarodó sávot létesítenek.

További, a budai fonódó villamoshálózat építkezéséhez kapcsolódó változás, hogy augusztus 8-ától (szombattól) az Árpád fejedelem útja Komjádi Béla utcai kereszteződése környékén lezárják a kifelé vezető irányban a szélső forgalmi sávot a csomópont átépítése miatt. Ezért itt egy rövid útszakaszon csak egy sávon haladhat majd a forgalom.