Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Forgalomcsillapítás – ossza meg tapasztalatait!

2016. április 26., 11:14

Elsősorban Csillaghegy, Rómaifürdő, Remetehegy, Táborhegy, Testvérhegy és Aranyhegy lakóinak javaslatait várják, de ha Önnek is van véleménye az érintett területek forgalomcsillapításáról, mondja el!

Az önkormányzat hat kerületrészre készíttet új forgalomtechnikai terveket 2016-ban, hogy ezen tervek alapján a következő években újabb forgalomcsillapított övezetek jöhessenek létre. Ezek a tervek határozhatják meg például, hogy hova kerül fekvőrendőr, útszűkítés, vagy épp mely utcákban korlátozzák KRESZ táblák a megengedett sebességet. Az idén érintett hat terület – Csillaghegy, Rómaifürdő, Remetehegy, Táborhegy, Testvérhegy és Aranyhegy – lakói maguk is hozzászólhatnak a tervezéshez, és javaslataikkal, igényeikkel segíthetik a szakemberek munkáját.

Amennyiben Önnek van véleménye ezen területek forgalomcsillapításával kapcsolatban, ossza meg velünk a www.obvf.hu/forgalomtechnika oldalon található online adatlapon.

Számtalan megkeresés érkezett a lakosság részéről a kerület hibás, esetleg kiépítetlen útjaival kapcsolatban. Az idei évtől az utak megtervezésével az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. foglalkozik, az építések megvalósítása és az utak karbantartása pedig továbbra is a Városüzemeltetési Főosztály feladata.

Sokan nem tudják még, hogy idén február óta az út- és közműépítéssel érintett ingatlanok tulajdonosaitól az önkormányzat építési hozzájárulást szedhet. Ennek mértéke a tényleges beruházási költség 70%-a. Az önkormányzat várakozásai szerint az új szabályozással fel lehet gyorsítani a kiépítetlenebb kerületrészek felzárkóztatását. Az útépítési és közművesítési hozzájárulás pontos szabályait a 64/2015. (XII.10.) önkormányzati rendelet rögzíti.