Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Forgalomkorlátozás a HÉV vonalán

2015. szeptember 24., 08:00

2015. szeptember 28-ától október 16-áig a H5 HÉV Békásmegyer és Szentendre felé menő szerelvényei hétköznap nem állnak meg Aquincum megállóhelyen. Hétvégén buszok pótolják a HÉV-et.

2015. szeptember 28-ától október 16-áig hétköznapokon a H5-ös hév szerelvényei Békásmegyer, illetve Szentendre felé Aquincumnál nem állnak meg. (A Batthyány tér felé közlekedő vonatok továbbra is megállnak az állomáson.) Aquincum hévmegálló környezetében – a megállás nélkül áthaladó vonatok miatt – fokozott körültekintés mellett kell közlekedni.

A kimaradó megállóhely megközelítése – a csatlakozások biztosítása mellett – Rómaifürdőtől egy megállót visszautazva lehetséges a 34-es vagy a 134-es autóbuszokkal, melyekre közvetlenül a hévállomás melletti megállóban lehet átszállni. Alternatív lehetőségként a Kaszásdűlőtől is elérhető Aquincum, a fenti járatok mellett a 106-os autóbusszal is.

2015. október 3-án és 4-én, 10-én és 11-én, valamint 17-én és 18-án hétvégén a H5-ös hév szerelvényei csak Békásmegyertől közlekednek Szentendréig. A kimaradó szakaszon, az Árpád fejedelem útján és a Szentendrei úton át H5-ös jelzéssel pótlóbusszal utazhatnak a Batthyány tértől (a 86-os busz Óbuda irányú megállójától) Békásmegyer hévállomásig (a 160-as autóbusz Csobánka térnél lévő végállomásáig). A fenti hévpótló járat mellett H5B jelzéssel – az M3-as metróhoz történő csatlakozás elősegítésére – az Árpád hídtól (a 901-es éjszakai járat Óbuda irányú megállójától) is közlekedik autóbusz Békásmegyerre.

H5 HÉV Aquincum
Fotó: Flickr / Michael Day