Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Fővárosi Lakásügynökség: kérdőív lakástulajdonosok és bérbeadók részére

2021. május 7., 10:09

A mindenki számára biztonságos és elérhető lakhatás ma Budapest egyik legégetőbb problémája. A bérlakáshelyzet rendezése érdekében a Fővárosi Önkormányzat lakásügynökségi modell kialakításán dolgozik, mely egyszerre nyújt biztonságot a bérlőnek és a bérbeadónak. Ha Ön bérbe adja, vagy tervezi bérbe adni ingatlanát, most egy rövid kérdőív kitöltésével segítheti a Főváros munkáját.

A biztonságos és megfizethető lakhatás feltételeinek megteremtése mindannyiunk közös ügye és közös érdeke. A Fővárosi Önkormányzat azon dolgozik, hogy megvalósuljon a Fővárosi Lakásügynökség modellje, melynek célja, hogy kölcsönösen előnyös feltételeket biztosítson a bérbeadónak és a bérlőnek egyaránt.

A projekt hatékony megvalósításához most azoknak a budapestieknek a segítségét kérik, akik  bérbe adják vagy tervezik bérbe adni ingatlanjukat. A kérdőív kitöltésével ugyanis információt szereznek a fővárosi bérlakáspiacról és a bérbeadók hosszabb távú szándékairól annak érdekében, hogy bérlakáspiac kiszámíthatóbbá váljon a bérlők és a tulajdonosok számára is.

Kérjük segítse a kérdőív kitöltésével a Főpolgármesteri Hivatal és az együttműködő szakmai szervezetek munkáját, valamint a lakásügynökségi modell részletes kidolgozását. A kérdőív kitöltése 10-20 percet vesz igénybe, a kitöltéshez semmilyen személyes adatot nem szükséges megadni.

 A kérdőívet itt töltheti ki.