Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Frissült Óbuda-Békásmegyer akadálymentes térképe

2020. október 15., 09:37

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a Route4U magyar startupvállalkozással partnerségben üzemelteti azt az akadálymentes térképet, amelyet immár Budapest számos kerületében és a világ több városában is elérhetnek a felhasználók. Az alkalmazás Route4U néven ingyenes mobiltelefonos alkalmazásként érhető el.

A platform üzemeltetői az önkormányzat megbízásából idén frissítették a 2018-ban létrehozott akadálymentes térképet, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók naprakész információk birtokában tervezhessék meg közlekedésüket a kerületben. Az alkalmazás segítségével az akadálymentes útvonalak teljes körűen személyre szabhatók, minden felhasználó egyénileg állíthatja be akadálymentességi igényeit, amikor útvonaltervet készít.

Az akadálymentes térkép a kerület által korábban felmért akadálymentes közlekedés infrastruktúrájának megvalósulásával jöhetett létre. A felmérés során 663 km hosszú járdahálózat került fel az alkalmazás térképére, amelynek eredményeként a kerekesszéket használó felhasználók okostelefonjaik szenzorainak segítségével automatikusan mérhetik fel és aktualizálhatják az útvonalak és a járdaszegélyek akadálymentességét.

Az alkalmazás nagy segítséget nyújt a kerekesszéket használó személyeken kívül bármilyen más kerekes járművet használó, köztük a babakocsival közlekedő felhasználóknak is útvonalaik ideális tervezésében.

A kerület teljes akadálymentesítése hosszú folyamat, de Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy évről évre közelebb kerüljön a teljes körű megvalósításához.

Akadálymentes útvonal tervezése ITT.

Route4U