Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Fröccsdélután, fáklyás séta, Fő téri tárlatvezetés – Óbudai Kult. Éj augusztus elsején

2020. július 31., 10:07

Augusztus elsején egy kora délutántól késő éjszakába nyúló kulturális maratonnak lehet részese, aki Óbudára látogat. A III. kerület kulturális intézményei összefogtak, hogy egy, a múzeumok éjszakáját idéző, óbudai rendezvényt hívjanak életre. Ez lett az Óbudai Kult. Éj.

Az Óbudai Kult. Éj programjai közül válogattunk. Nem volt könnyű dolgunk, hiszen oly színes, színvonalas és gazdag a választék, és oly sok kulturális helyszín kapcsolódik be a rendezvénybe…

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum négy órakor Fröccsudvari meghívással, azaz kockás abrosz mellett, hűsítő fröccsökkel és élő zenével indítja a délutánt. Ezzel egy időben már indul is a Fahéj forgatag a fűszerboltban, ahol a családok csapatjátékokhoz csatlakozhatnak. Este hét órakor pedig az örmény származású David Yengibarjan koncertjét élvezhetjük itt.

Az Aquincumi Múzeumban kézműves foglalkozások, köztük állatos maszk-készítés, agyagozás és kavicsfestés várja a családokat. De azok sem maradnak hoppon, akik arra kíváncsiak, mit tartogat számukra a holnap, a Jósoltass a barbárral! program ókori receptúrák alapján fürkészi a jövőt. S fáklyás romkerti vezetéssel zárulhatjuk Aquincumban e hangulatos délutánt és estét.

Az Esernyős hat órától Térzenével fogadja a Fő téren az Óbuda Kult. Éj látogatóit. Majd múlt idéző, rendhagyó idegenvezetés segítségével ismerhetjük meg az Esernyős zegzugos tereit. Ahol olyan képzőművészeti csemegék is láthatók, mint Létai Gábor Önmegvalósítás című kiállítása, mely az alkotó digitális rajzainak tárlata.

A további helyszíneinek programjairól tájékozódhatunk

az Óbudai Kult.Éj weboldalán: www.obudaikultej.hu

és az Óbudai Kult.Éj Facebook-eseménynél: https://www.facebook.com/events/591205565163474/

 

És hogy milyen volt az Óbudai Kult. Éj? Mutatjuk! 1 belépő, 13 helyszín több, mint 50 program… Az Óbudai Anziksz kulturális magazin videós tudósítása: