Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Geoládák, sok játék és új élmények – Ilyen volt a múlt heti kincskereső tábor

2021. július 23., 09:34

Háromnapos geocaching, azaz kincskereső tábort szervezett az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ általános iskolásoknak. A gyerekek nagy lelkesedéssel keresték a ládákat a kerületben.

A tábor első napján Békásmegyeren – a reggeli és délutáni találkozó helyszínén – kerestek a gyerekek geoládákat, azonban négy ládából sajnos csak kettőt sikerült megtalálniuk, ami kicsit elvett a lelkesedésükből. A Gőtés-tó partján tartott rövid pihenő után felmásztak a Róka-hegyre, és az árnyas fák között fogyasztották el az ebédjüket, valamint bújócskáztak is egyet az erdőben.

Másnap délelőtt a Római-parton és Aquincumon kereste a kis csapat a geoládákat. A nagy melegre való tekintettel a Római-parton megpihentek kicsit. A gyerekek színes köveket gyűjtöttek, valamint a Duna vizébe is bemehettek bokáig. Ez a nap már sikeresebb volt, hiszen az összes kincsesládát megtalálták a csapatok.

A tábor utolsó napján Filatorigáton és a Hajógyári-szigeten keresték az elrejtett ládákat, ekkor is sikerült valamennyit megtalálniuk. A versenyző csapatok közötti eredményhirdetést követően délután a gyerekek játszóterezéssel zárták a tábort a Hajógyári-szigeten lévő csúszdás játszótéren.

A táborban részt vevő gyerekek sok új élménnyel és barátsággal gazdagodtak, nagyon érdeklődőek voltak, és szívesen vettek részt a programokban.

Köszönjük az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ szervezését, a táborvezetők kedvességét, odafigyelését és a csapatok irányítását!

 

Egy kisfiú megtalálja az egyik geoládát

Gyerekek a Duna parton

Gyerekek a geocaching táborban