Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Gördülő Tánccsoport – “Meghallgatlak” projekt

2020. december 2., 13:18

Az Óbudai Gördülő Tánccsoport talán legfontosabb jellemzői a vidámság, a dinamizmus, a mozgás, a vibrálás. A koronavírus-járvány miatt az idei fellépéseik jó része sajnos elmaradt, mégsem vonultak vissza, nem tétlenkednek: kitalálták a „Meghallgatlak” projektet.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat nagyra értékeli a civil szervezetek munkáját. Cikksorozatunkkal szeretnénk bemutatni a kerületi civil szervezetek koronavírus-járvány idején végzett támogató szolgáltatásait, amelyekkel segítséget nyújtanak a mindennapok során.

 

A Gördülő Tánccsoport Alapítvány 1999 óta dolgozik azon, hogy semlegesítse a kerekesszékes emberekkel kapcsolatos tévhiteket, hogy a lelkileg megtört embereket visszavezetése a célokkal, vidámsággal teli élet körforgásába. Zenés, táncos programjaikon keresztül mutatják be, hogy a kerekesszékbe kényszerült ember is képes fizikai korlátait legyőzve értékes művészi alkotást létrehozni, a publikum számára szórakoztató produkciót nyújtani.

Vallják: a kerekesszék egy eszköz, mely sérült csapattagjaik életviteléhez nélkülözhetetlen, ám produkcióik bizonyítják, hogy  a mozgáskorlátozottság nem egyenlő az  élmény- korlátozottsággal!
Missziójuk, „világítótoronyként” működjenek, hogy az élet tengerén hajótörést szenvedett embereknek mutassanak fényt.

“Meghallgatlak” projektjük is egyfajta világítótorony, hiszen telefonon vagy Messengeren szívesen lépnek kapcsolatba olyan, magára maradt idős – vagy bármilyen korú – emberrel, akinek szüksége van beszélgetésre, történeteinek elmesélésére. Ezzel nyújtanak fényt, biztonságot az őket megkeresőknek a mostani mindenki számára megterhelő élethelyzetben.

Ha tudnak, segítenek is, főleg sorstársaiknak, akiknek akár hasznos tanácsokat is tudnak adni saját életünk tapasztalatai alapján.

Mivel mégiscsak a mozgás foglalja el a központi szerepet életükben, amennyiben igény mutatkozik rá, online zenés tornát is tartanának, mondta el Sárai Rita, a csoport művészeti vezetője.

Ha kapcsolatba kíván lépni a csoporttal, megteheti Facebook-oldalukon vagy a +36 30 276 4925-os telefonszámon.