Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hamarosan a postaládákban az Egy év kiadvány

2019. február 21., 13:45

A 2018-as év fejlesztéseiről, eseményeiről, eredményeiről és terveiről a pénteken megjelenő Óbuda Újság mellékletében olvashat.

Ahogyan azt már korábban megszokhatták, az óbudai önkormányzat minden évben összeállítja az előző év legfontosabb projektjeit, ügyeit és eseményeit tartalmazó, színes, jól áttekinthető kiadványát, amit aztán eljuttat a lakossághoz. Idén sincs ez másként.
A füzetben mindenek előtt elolvashatják Bús Balázs polgármester értékelését, melyben egyebek mellett kitér a közlekedés, az egészségügy, a környezetvédelem és a kerület infrastruktúrájának aktuális kérdéseire is.

Az öt fejezetet magában foglaló kiadvány tematikus rendben dolgozza fel a kulturális élet különböző színtereit érintő lépéseket, a városfejlesztés vonatkozásában lezárt rekonstrukciós feladatokat, illetve az intézményeket érintő állagmegóvó munkákat. Az egészséges életmód elősegítésének több területét is érintették a tavalyi év támogatásai, és a civil, valamint szociális díjakban megmutatkozó eredményekről is tájékoztat a kiadvány. A környezetvédelmi fejezetben a kerület tisztán tartásának- és természeti értékeink megóvásának témája került a középpontba.

A 24 oldalas összeállítás a Fővárosi Önkormányzat és a kormány szerepvállalása által megvalósult beruházásokról is áttekintést ad, és bemutatja azokat a díjazottakat, akikre mindannyian büszkék lehetünk.

Az Egy év kiadvány 2018-as évet bemutató lapszáma digitálisan is elérhető.