Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hamarosan adventi díszbe öltözik a kerület

2020. november 18., 16:17

Elkezdődött a karácsonyfák felállítása kerületünkben. Az adventi időszakban összesen nyolc helyszínen találkozhatunk majd a szépen feldíszített fenyőkkel.

A járványhelyzet ellenére Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a közelgő adventi időszak valamennyiünk számára meghitt és gyönyörű legyen.

Hamarosan kerületszerte több csodásan feldíszített és kivilágított karácsonyfával is találkozhatunk. Tegnap felállításra került a Fő téren és az Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont udvarán egy-egy fenyő, ma pedig már a Pethe Ferenc téren és a Kolosy téren is találkozhatunk karácsonyfákkal.

Holnap a Csillaghegy HÉV-megállónál, valamint a Római téren, pénteken pedig a Csobánka téren és Békásmegyeren az új közösségi téren állítják fel a fákat, melyek a napokban díszítésre is kerülnek.

Bár idén a járványügyi intézkedések miatt a a karácsonyi vásárt, a koncerteket és a közös kulturális programokat nem tudjuk a szokásos módon megtartani, az advent közös ünnepléséről nem mondunk le.

Az önkormányzat az online térbe költözteti az adventi események egy részét, a Fő tér pedig idén is fénybe borul, hiszen a megszokott, gyönyörű díszkivilágítás az ünnepre hangolódás része.