Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hamarosan indulnak a forgalomcsillapítási munkák Csillaghegyen

2021. június 10., 14:48

Június második felében indulnak a forgalomcsillapítási kivitelezési munkálatok Csillaghegyen, amelynek során a Rákóczi út, Batthyány út, Álmos utca és a Szentendrei út által határolt terület 30 km/órás, forgalomcsillapított zónává minősül. Táblák kihelyezésére és forgalomcsillapító küszöbök kialakítására kerül majd sor, valamint egyes utcák és útszakaszok egyirányúvá alakulnak.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat az idei évi költségvetésében biztosította a lakosság által jóváhagyott forgalomcsillapítási terv megvalósításához szükséges forrást. A terveknek megfelelően két ütemben kerül megvalósításra a 30-as zóna kialakítása.

Az első ütemben az Álmos utca, az Árpád utca, a Lehel utca, az Attila utca északi része, valamint a Fésűs utca kerül sorra.

A második ütemben pedig az Attila utca déli része, a Halász Gábor utca és a Karácsony Sándor utca átalakítása történik.

Az Árpád utcában a forgalomcsillapító küszöbök kihelyezése mellett útpálya felújításra is számítani kell majd. A kivitelezés az övezetnek megfelelő táblázással és a burkolati jelek felfestésével zárul .

A forgalmi irány az alábbiak szerint változik a kivitelezést követően:

  • a Lehel utca egyirányúvá válik a Mátyás király utca felől,
  • az Attila utca egyirányúvá válik a Kurszán utca és Lehel utca csomópontjától a Mátyás király utca irányába,
  • a Karácsony Sándor utca pedig egyirányú lesz a Mátyás király utca felől.

A változások nem érintik a kerékpárral közlekedőket. Az egyirányú utcákban az előzetes lakossági kérésnek eleget téve engedélyezett lesz az ellenirányú kerékpáros közlekedés.

Az önkormányzat bízik abban, hogy a beavatkozással sikerül hozzájárulni a lakók és az arra közlekedők nagyobb biztonságához és nyugalmához.

A munkálatok ideje alatt az építéssel járó kellemetlenségek miatt köszönjük a lakók és az arra közlekedők türelmét!