Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hamarosan tágasabb és könnyebben megközelíthető patika nyílik a Szent Margit Kórházban

2019. szeptember 10., 14:29

Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatásából megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően mind a páciensek, mind pedig a kórház jól jár. Az új patika közvetlen lakossági ellátást is biztosító gyógyszerkiadó részleggel segíti majd a vásárlókat, bevételeivel az intézmény gazdasági stabilitását növelheti.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata  mindig is kiemelt figyelmet és támogatást biztosított a kerület patinás kórházának,  a Szent Margit Kórháznak. A kerületiek és az agglomerációból érkezők egészségügyi szakellátásában meghatározó szerepet betöltő intézmény saját erejéből is igyekszik olyan fejlesztéseket végrehajtani, amelyek a korszerű és biztonságos betegellátás színvonalát növelik. Az önkormányzat öt év alatt közel 70 millió forinttal tudott hozzájárni kórházi fejlesztésekhez, melyeknek köszönhetően laparoszkópiás egységet tudtak kialakítani a központi műtőben; megújult a Terhesgondozó; kiépítésre került a képtároló és képtovábbító rendszer a Radiológiai és a Központi Intenzív Osztályon, valamint orvostechnikai eszközöket szereztek be a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály számára.  Mindemellett a kórház többek között meghirdette a “Fogadj örökbe egy helyiséget” kampányát, amely sikeressége az elmúlt évek felújításaiban is látványosan megmutatkozik.

Idén újabb tervekkel kereste fel a Szent Margit Kórház Fejlesztéséért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Hoffman Péter, valamint a Szent Margit Kórház főigazgatója, dr. Badacsonyi Szabolcs Bús Balázs polgármestert annak érdekében, hogy az intézmény anyagi stabilitását tovább növeljék és egy újabb komfortnövelő szolgáltatást vezethessenek be a lakosság számára. Az évről évre nyereséges gyógyszertár, amely a Szent Margit Kórház 100%-os tulajdonában áll és hosszú évek óta fontos szerepet játszik a kórházban megforduló betegek és a környék lakosságának gyógyszerellátásában,  további bővítésével fenti célokat képes lenne beteljesíteni. Fontos kiemelni, hogy a patika nem üzleti magánvállalkozásként üzemel, hanem a kórház egyik betegellátást szolgáló szervezeti egysége.

A kiválasztott helyiséget kiürítették, hamarosan a berendezés is megérkezik. A patika közvetlenül a “B” épület bejáratánál lesz kialakítva, úgy hogy a jelenleg még középen elhelyezkedő információs pultot is áthelyezik a gyógyszertár könnyebb megközelíthetősége érdekében.

Mindezekre tekintettel az önkormányzat a képviselő-testülete döntése alapján 15 millió forintos támogatást biztosít a patika “B” épületbe való áthelyezésére és annak lakossági igényeket szem előtt tartó kialakítására.