Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hangolódjunk rá harmadszor is – “Ha együtt zenélünk, hazatérünk”

2021. március 19., 08:24

A programsorozat befejező adásának szépségét a szöveg és a zene különleges szimbiózisa adja. Az Óbudai Árpád Gimnázium diákjainak előadása a zene összetartó és összekovácsoló erejéről szól, ami segít a nehéz időszakok átvészelésében. Hallgassák szeretettel a Dal titka című szerzeményt.

“A jó zene segít elszakadni a mindennapok küzdelmeitől, egy-egy dallam, egy-egy összetett zenei élmény képes arra, hogy a segítségével valami ősit éljünk át.

A koronavírus miatti veszélyhelyzet már csaknem egy éve tart bennünket állandó, kimerítő készültségben. A zenére és a zene által keltett érzésekre nagyobb szükségünk van, mint valaha. Bár az idei évben nem élvezhetjük élőben a Hangolódj rá! program műsorait, a gyönyörű muzsika, a fiatalok sugárzó tehetsége, játékuk varázsa még így felvételről is hihetetlen erejű. Köszönettel tartozunk minden pályázónak!

Szívből kívánom Önöknek, hogy hallgassák és élvezzék ezeket a valóban egyedülálló produkciókat!”

dr. Kiss László

polgármester

 

A Dal titka című szerzemény az első akkordtól az utolsóig csodálatos alkotás. A négy fiatal művész, Mravinac Bálint, Benda Orsolya, Kovács Dominik, Kerkuska Máté és az Árpád Gimnázium nagykórusának tagjai előadásában készült videó varázsát művészi értéke mellett az aktualitása adja. Bár a kompozíció első hallásra melankolikusnak tűnik, az ifjú zenészek előadásából sugárzik az életöröm, az együtt zenélés boldogsága, ami a nézőt és a hallgatót is könnyedén magával ragadja, hiszen, ahogy éneklik:

“Egy, amit érzünk, és együtt mindennel szembenézünk.”

S mi lehetne a mostani járványhelyzetben erősebb támasz, mint a tudat, hogy együtt sikerülhet túllendülnünk ezen a megterhelő időszakon is?

 

Bár az online oktatás mindenkit leterhel, boldogok vagyunk, hogy ez a közösség helytáll, és kitesz magáért.

(ÓBIÖK)

Adják át magukat a zene és a szöveg szépségének, a Dal titka című különleges előadáshoz jó szórakozást kívánunk.