Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

„Hát ez a vízipók egy csodapók!” – Programok Csillaghegyen a víz világnapja alkalmából

2022. március 18., 09:34

A közelgő víz világnapja alkalmából szombaton különleges, a témához kapcsolódó programokkal várják a gyerekeket a Csillaghegyi Közösségi Házban. Rajzfilmvetítés és foglalkozások sora hozza közelebb a vizek elbűvölő világát.

A Vízipók-csodapók című rajzfilm vetítésével kezdődik a víz világnapja alkalmából szervezett családi délelőtt Csillaghegyen.

Minden évben március 22-én, tartják a víz világnapját a Föld csaknem valamennyi országában, azzal a szándékkal, hogy felhívják a figyelmet többek között édesvízkészletünk veszélyeztetettségére és arra, hogy ugyan alapvető jog, mégsem mindenki számára elérhető a tiszta ivóvíz.

A népszerű magyar animációs film megtekintése után, sokunk kedves mesehősének kalandjaihoz kapcsolódóan, a vízi világ ihlette kézműves foglalkozás, drámajáték, környezetinevelés-foglalkozás és vizes kísérletezés várja a gyerekeket az Egyboglya Alapítvány és Közösségi Tér alkotóival.

A Csillaghegyi Közösségi Ház (1039 Budapest, Mátyás király út 13–15.) március 19-i, 10 órakor kezdődő programjaira a belépés díjtalan. Mindenkit várunk szeretettel!