Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hatósági határozat és polgármesteri egyeztetés után újra kinyithat az Óbudai Százszorszép Óvoda

2020. szeptember 8., 07:30

A két tagintézménnyel működő Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozójának koronavírustesztje is pozitív lett, így az operatív törzs augusztus végi ülésén született határozat szerint az intézmény bizonytalan ideig nem tudta fogadni a gyerekeket. Két hét után és az összes munkatárs tesztelését követően azonban szerdán újra kinyithat az óvoda.

Az Óbudai Százszorszép Óvoda munkatársainak tesztelése megtörtént, valamennyi dolgozónak negatív lett a koronavírustesztje, így az intézmény szerdán kinyithat – adta hírül dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere.

Kizárólag azok a dolgozók vehetik fel a munkát az intézményben, akik járványügyi intézkedés hatálya alatt nem állnak, tudtuk meg a polgármestertől.

„Információnk szerint egyetlen gyermek sem betegedett meg, ennek ellenére a héten még csak azokat a gyermekeket fogadja a Százszorszép Óvoda, akik nem állnak járványügyi intézkedés hatálya alatt” – közölte dr. Kiss László.

„Az óvoda külső és belső fertőtlenítésére a lezárást követően haladéktalanul sor került. Kérjük a szülőket, hogy bővebb információért keressék dr. Bozzayné Káli Tünde óvodavezetőt a kali.tunde@kszki.obuda.hu címen” – tette közzé a polgármester.

Augusztus végén az Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozójának koronavírustesztje lett pozitív. Kiss László haladéktalanul összehívta az operatív törzset, az ülésen határozat született a szükséges intézkedésekről, az óvoda két tagintézményének teljes körű külső és belső fertőtlenítését pedig azonnal elrendelte.

Dr. Kiss László augusztus végi nyilatkozata szerint: „A 2020. augusztus 24–27. között az intézményben tartózkodó gyerekek ideiglenes járványügyi elkülönítését rendelte el a kormányhivatal Népegészségügyi Osztálya. Az intézmény bizonytalan ideig nem tudja fogadni a gyerekeket. Az óvoda vezetőjével történő egyeztetést követően tájékoztatásul azt mondhatom, jelen pillanatban a két tagintézmény összesen 41 munkatársa és 79 óvodása lehet érintett, emellett további, összesen 40 gyerek, leendő óvodások, akik a kritikus időszakban az intézményeket délelőtti vagy délutáni, ismerkedős foglalkozások során látogatták.”

A polgármester mindenkit a járványügyi higiéniai előírások szigorú betartására kér, ha pedig valaki tüneteket észlel magán, haladéktalanul értesítse a körzeti orvosát, aki a további teendőkről fogja tájékoztatni.