Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Házhoz szállít az Óbudai Platán Könyvtár

2020. június 10., 12:44

Az Óbudai Platán Könyvtár „Könyvet Házhoz” szolgáltatásával a kerületi, 65 év feletti lakosok otthonuk elhagyása nélkül is hozzájuthatnak könyvújdonságokhoz, hangoskönyvekhez, folyóiratokhoz és filmekhez széles műfaji palettáról válogatva.

Az Óbudai Platán Könyvtár továbbra is a megszokottnál jobban figyel idősebb olvasóközönségére. Ezért azok a 65 év feletti, harmadik kerületi lakosok, akik nem tudják, vagy nem szeretnék otthonukat elhagyni, telefonon vagy e-mailben kérhetik, hogy a könyvtár házhoz szállítsa számukra a könyveket.

A könyvtárosok ezután telefonon leegyeztetik a kéréseket, és személyre szabottan összeállítják mindenkinek a könyvekből, hangoskönyvekből, folyóiratokból, filmekből álló csomagot. A könyvtárosokkal való személyes kapcsolat segíti a kiválasztást, hiszen olyan olvasni vagy hallgatni valót is ajánlhatnak, amit az érdeklődő esetleg még nem ismer.

Az újdonságokról, frissen megjelent kiadványokról is tájékoztatást nyújtanak a szakemberek, hiszen a cél az, hogy minél több olvasóhoz eljusson az irodalom. A könyvtár havonta egy alkalommal viszi ki az egyeztetettek szerint összeválogatott csomagot és hozza vissza a könyvtárba a már elolvasott példányokat.

A szolgáltatásról érdeklődni, illetve a kéréseket jelezni az Óbudai Platán Könyvtár telefonos elérhetőségein lehet: 06 1  439-0936, 06 1 368-7093, vagy e-mailen a konyvethazhoz@platankonyvtar.hu címen.