Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Házi segítségnyújtás az otthonukban élő nyugdíjasoknak

2016. december 5., 11:59

Segítségre szorul a mindennapi feladatok ellátásában, gyógyszer kiváltásban, tisztálkodásban? Vegye igénybe a Házi Segítségnyújtó Szolgálatot!

Az Önkormányzat fenntartásában működő Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény Házi Segítségnyújtó Szolgálatának célja, hogy az otthonukban élő nyugdíjas embereknek könnyebbé, tartalmasabbá tegye a mindennapjait.

Azoknak az Óbudán élő idős embereknek segítenek, akik önmaguk ellátására saját erőből már csak részben képesek, egyedül élnek, mástól nem számíthatnak támogatásra.

A Házi Segítségnyújtó Szolgálat biztosítja az alapvető gondozási, ápolási feladatokat, az önálló életvitel fenntartását, az igénybevevő és lakókörnyezete higiénés körülményeinek megtartását. A bejelentés után a szociális szakemberek felmérik a gondozási szükségletet, melynek figyelembevételével személyre szóló gondozást nyújtanak maximum napi négy órában.

A fokozott ellátást igénylők számára naponta többször tudnak házi segítségnyújtást biztosítani. A szolgáltatás térítésidíj-köteles, de a havonta fizetendő térítési díj az igénybevevő jövedelmi viszonyaihoz igazodik.

A megbízható, szakképzett gondozók az ügyintézéstől a testi higiénia biztosításáig sokféle olyan feladatot ellátnak, melyet a családtagok nem tudnak biztosítani.

Bővebb igénybejelentés  és információ:

I.sz. Házi Segítségnyújtó Szolgálat
Belső-Óbudán: Kiskorona u. 3. tel.: 244 8106

II.sz. Házi Segítségnyújtó Szolgálat
Békásmegyeren: Őszike u. 8. tel.: 367 1522

III. sz. Házi Segítségnyújtó Szolgálat
Kaszásdülőn, Rómaifürdőn: Harang u. 1. tel.: 240-0730