Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hét helyszínen folytatódnak az ingyenes bringásreggelik

2017. február 23., 08:29

Változatlan minőségben, de újabb három helyen fogyaszthatnak ingyen reggelit a kerékpáron érkezők. Február 24-én a kerület összes Bike & Breakfast Pontja egyszerre kínál kávét, friss pékárut és gyümölcslevet.

Közeledik a kerékpáros szezon – indul a Bike & Breakfast. Februárban új lendülettel pattanhatunk nyeregbe, hiszen rögtön az első alkalommal egyszerre hét helyszínen várják ingyenes reggelivel a bringásokat Óbudán.

Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata által támogatott és az Esernyős Nonprofit Kft. által szervezett programsorozat célja, hogy a kerekezés előnyeit hangsúlyozva kedves gesztussal – kávéval, gyümölcslével és péksüteménnyel – díjazza azokat, akik ezt a közlekedési formát választják és ösztönözze azokat, akik még nem próbálták. A sorozat 2017-ben folytatódik.

Az akció sikerét jól mutatja, hogy további három helyszín csatlakozott a kezdeményezéshez, így idén már összesen hét kerékpáros reggeliző hellyel találkozhatunk Óbudán. A tavalyi résztvevők – az Esernyős, a This is Melbourne too, a Rozmaring Kertvendéglő és a Cziniel Cukrászda – mellé ebben az évben a Csillaghegyi Megálló, Araamu Cafe és az I Love Kex Cukrászda is felkerült a Bike & Breakfast térképére.

A nyitó alkalommal, február 24-én reggel 7.00 és 9.00 között párhuzamosan mind a hét helyszínen várják ingyenes reggelivel a kétkeréken érkezőket. Márciustól október végéig minden hónap utolsó péntekén egyszerre három helyszínen folynak majd a bringásreggelik. Az Esernyős idén is állandó szereplője a sorozatnak. A szeptemberi mobilitási hét különösen nagy eseménynek ígérkezik, hiszen ekkor hét napon keresztül minden reggel más-más helyszínen adnak ingyen frissítőket.

Ráadásul a legkitartóbb résztvevők idén értékes nyereményeket zsebelhetnek be. A Bike & Breakfast Pontokon elérhető füzeteket 8 különböző alkalommal érvényesítő bringások között egyedi mintájú futártáskák és egyéb kerékpáros kiegészítők kerülnek kisorsolásra.

Keresse a soron következő időpontokat és helyszíneket a Bike & Breakfast Pontokon, az Óbuda újság aktuális lapszámában és a Facebookon!