Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hétfő este közösen beszéltük át a kaszásdűlői fejlesztések ütemtervét

2022. május 3., 15:28

Köszönjük, hogy ennyien velünk tartottak a kaszásdűlői közösségi célú fejlesztések ütemtervének átbeszélése, megvitatása céljából szervezett találkozón a 3K Kaszásdűlői Kulturális Központban hétfő este.

Május 2-án került sor a Kaszásdűlő utca és Szérűskert utca menti közösségi célú fejlesztések című TÉR_KÖZ pályázatból megvalósuló projekt organizációs tervezési alkalmára, amelynek keretében Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Kft. munkatársai ismertették a környéken élőkkel a fejlesztési munkák várható ütemezését.

Az összejövetelen részt vett Béres András alpolgármester is, aki megnyitóbeszédében visszaemlékezett a 2019-es közösségi tervezési alkalmakra, amelyeken maga is részt vett. Hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy a projekt végül elérkezett a kivitelezési fázisba.

Ezt követően Avar Zoltán, Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Kft. kommunikációs vezetője is kiemelte, hogy városfejlesztési szempontból ez a projekt nagyon szerencsés csillagzat alatt született, hiszen a lakossággal közösen 2019-ben megálmodott tervek megvalósítása már az idei évben megkezdődik.

A projekt rövid bemutatása után került sor a tervek átbeszélésére, kiemelve a menet közben történt változtatásokat, végül lehetőség nyílt az esetleges organizációs akadályok megvitatására is.

A jelenlévőket leginkább a forgalomtechnikai változások érdekelték, amelyekről hosszasan folyt a beszélgetés. A lakótelep autós forgalmának csökkentése közös érdek továbbra is, így a résztvevők örömmel fogadták az erre irányuló megoldásokat.

A Városfejlesztő munkatársai beszámoltak a jelenlevőknek többféle közösségépítő programról, amelyek a kivitelezés ideje alatt ingyenesen lesznek igénybe vehetők. Az egyik ilyen program a kaszásdűlői városi séta, amely előzetes jelentkezés alapján az idei nyártól kezdve havi rendszerességgel nyújt majd érdekes betekintést Kaszásdűlő történetébe az itt élők számára.

Tervben van továbbá egy kültéri tablókiállítás, amely Kaszásdűlő történetét, érdekességeit mutatja be, és az építési kerítésen a kivitelezés teljes ideje alatt szabadon megtekinthető. Szóba került, hogy a Pethe Ferenc téren lévő szökőkút befedésére szolgáló acéllemez díszítését egy rajzpályázattal kötné össze a Városfejlesztő: a nyertes grafika alapján készülne el a szökőkutat díszítő ábra.

A kivitelezés különböző ütemeiről szóló aktuális információkat, az ideiglenes forgalomtechnikai változásokat rendszeresen közzétesszük a kaszásdűlői köztéri vitrinekben. Amennyiben bármilyen kérdésük lenne, a Városfejlesztő alábbi elérhetőségein tudnak érdeklődni a projekt részleteiről:

E-mail: info@obvf.hu

A Városfejlesztő a Facebookon.

Bővebb információt ITT találnak.